vrijdag 15 februari 2019

katten -castratie project..

Vandaag werd er een start gemaakt met het katten -castratie project.. 

Een belangrijke manier om het aantal zwerfdieren terug te dringen is door ze te castreren. Door het castratie project wordt er geholpen met het terugdringen van de zwerfhonden en katten.
Ditmaal zijn grote kolonies katten aan de beurt welke in de binnenlanden leven van Malaga. 
De populatie van deze dieren blijft groeien en het leven van een zwerfkat is zwaar. Buiten overleven zonder water en eten , daarnaast blootgesteld worden aan ziekten die zich snel verspreiden onder de niet gevaccineerde dieren zorgt veel dierenleed en vaak een langzame en pijnlijke,eenzame dood. Bovendien worden veel van deze dieren, als zij door de groeiende aantallen overlast gaan veroorzaken voor bevolking of toeristen, op minder diervriendelijke manieren uitgeroeid door het gemeentelijk dodingstation of gewoonweg zonder pardon doodgeschoten of vergiftigd. 
Het doel is door castratie de dieren te redden uit slechte leefsituaties en het geboortecijfer sterk terug dringen want alleen dan verander je structureel pas echt iets aan de situatie. 

Met castratie krijg je minder zwerfdieren, minder dieren in de dodingscentra en minder dierenleed. Het is het probleem op een diervriendelijke manier op lossen.. 

Als u een donatie wil doen aan dit project kunt u een bijdrage overmaken op: 

Solbank Banco Sabadel Calahonda 
Rekening nummer: ES74 0081 0619 5800 0145 7846 
t.n.v. Animal Care Espana Honden In Nood
Ovv van castratieproject.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten