vrijdag 18 januari 2019

Het succesverhaal van onze Ronny

23 juli hadden we na het werk een afspraak in de buurt van Leuven bij Ronny zijn pleegmama, Nicole, waar hij toen al enkele weken verbleef. Nicole vertelde ons dat ze in Spanje verliefd was geworden op Ronny en hem mee wou brengen maar gezien hij al eens durfde te ‘bijten’ voor aandacht waren er twijfels of hij wel geadopteerd zou worden. Online stond hij dus als ‘lieve maar onstuimige hond’. Het bijten had hij al lang afgeleerd toen we hem leerde kennen. We besloten Aiko, de boxer van mijn schoonouders, mee te nemen. Aangezien hij daar dikwijls gaat spelen moesten ze wel overeenkomen. We vertrokken onmiddellijk voor een wandeling, Aiko en Ronny reageerden goed op elkaar en onmiddellijk wisten we dat dit onze hond was! Liefde op het eerste zicht!
27 juli mochten we Ronny gaan halen. Alles ging ontzettend vlot, tot we thuiskwamen. Ronny werd plots heel erg bang, de eerste nacht hebben we allemaal in de living geslapen. Hij had heel erg bang dus moesten we hem door bepaalde ruimtes en deuren dragen. Maar elke dag werd hij een beetje dapperder.
De speeltjes die we voorzien hadden konden hem niet afleiden, hij was duidelijk niet gewend aan speelgoed. Ondertussen scheurt hij vrolijk door het huis en vliegen alle speeltjes in het rond.
Ronny is werkelijk een droom van een hond en doet eigenlijk amper iets fout, hij blaft enkel wanneer hij vreemde geluiden hoort, hij loopt losjes aan de leiband, bijt niets kapot, speelt graag met alle hondjes, springt niet tegen mensen op en gedraagt zich voorbeeldig wanneer we bezoek hebben. Hij durft al eens een poging ondernemen om iets van een bord te pakken en pikt al eens een papieren zakdoekje om op te eten maar daar stopt het rebelse gedrag.
Wandelen, luieren op zijn nestje, hersenwerkjes, speelgoed, spelen met andere hondjes,.. hij vindt eigenlijk alles prima!
Ook in het openbaar reageert hij op alles heel erg goed, langs de drukke baan lopen is echt geen probleem, we proberen hem zoveel mogelijk mee overal naartoe te nemen en hij gedraagt zich overal voorbeeldig, van de honden losloopwei tot op café, overal krijgen we complimenten over zijn gedrag. Ronny is het voorbeeld van wat een beetje liefde kan doen voor een adoptiehond, hij is zo dankbaar en doet echt heel hard zijn best om alles te leren en goed te doen! Ik ben Ronny zijn pleegmama zo dankbaar om hem naar België te halen. Ronny maakt ons leven zoveel mooier!


Groetjes Lesley







Geen opmerkingen:

Een reactie posten