maandag 31 december 2018

Kofi (Annan) en Theo

Sinds een paar dagen hebben we, naast Kofi (Annan) onze Siamees kitten, er nog een tweede Siamees van twee jaar bij: genaamd Theo. Hij is in september jl. door ACE (Spaanse dierenasiel) gered van het dodingstation en zo in hun asiel in Malaga terechtgekomen. Via internet zijn we in contact gekomen met ACE. Zij waren op zoek naar een nieuw baasje die Theo zou willen adopteren.
Op 23 december hebben we Theo opgehaald van vliegveld Eindhoven en tegen de avond zijn we thuisgekomen. Meteen hebben we Theo en Kofi even met elkaar kennis laten maken. Er was wat geblaas van Kofi, maar we zagen meteen al dat Theo er niet zo van onder de indruk was. Kofi moest en zou steeds op Theo af. Na tien minuten zagen we dat Theo er genoeg van begon te krijgen. Toen hebben we ze van elkaar gescheiden en Theo ‘s avonds van de slaapkamer opgehaald en hem in de huiskamer gezet. Hij begon al snel zelf te spelen met een kattenspeeltje, maar werd nog niet genoeg met rust gelaten vonden wij. Daarom hebben we ze ‘s nachts weer van elkaar gescheiden en Theo teruggebracht naar dezelfde slaapkamer.
Maandag was er al wat meer gewenning, maar we zijn wel telkens in de buurt gebleven. De kinderen proberen Theo op hun gemak te stellen. De tweede nacht hebben we Theo in de hal gelaten, waarbij hij zelf naar believen eventueel naar boven kon lopen. (Kofi bleef in de huiskamer met de deur dicht) Gisteren hebben ze voor het eerst overdag samen tegen elkaar op de bank geslapen. (waarvan foto’s) Nadien hebben we besloten dat ze vanaf dinsdag ook ‘s nachts bij elkaar mochten blijven. Inmiddels zijn het echte maatjes van elkaar geworden.
Prettige feestdagen😻😻
Mocht je overwegen om een kat of hond aan te schaffen? Denk eens aan www.ace-charity.org 😊



Geen opmerkingen:

Een reactie posten