woensdag 12 december 2018

Kerstgroetjes

Bij deze wensen wij jullie allen prettige Feestdagen!
Onze eerste hond, Jethro, een Podenco/Husky kruising, is bijna 12 jaar! Hij heeft wat last van dementie, maar ziet er nog perfect fit uit.
Hij heeft zeer veel opvanghondjes gekend over de jaren heen, die hij telkens op leerde naar een goeie huishond.
Sommige jong, anderen zeer oud, sommige heel angstig, anderen heel onstuimig...alles was voor hem ok, hij aanvaarde onze Spanjaarden.
Het leek telkens alsof hij wist vanwaar ze kwamen...
Zita, een Terrier/Podenco kruising, was al 2 jaar toen ze geadopteerd werd door ons en is bijna even oud als Jethro, zij is op en top dik in orde! 
Zij weet wel elke hond aan te tonen dat zij bovenaan in de roedel staat met haar 'Terrier-karaktertje', na 5 min is ze al gesmolten en toont ze haar moederlijke charmes.
Geen enkel kipje, konijntje is veilig in haar buurt, dan komt de 'Podenco' naar boven. De poezen zijn haar vriendjes en liggen samen met haar in de zetel.
Zij is super aanhankelijk en is gewoon een mega lief knuffelbeest!
In 2012 kwam ons opvanghondje Quickly, wij dachten dat dit hondje binnen de week zou geadopteerd geraken, want ze was zo mooi, zo lief en o zo braaf, de perfectie gewoon!
Een kruising van Teckel/Chihuahua, ze had Leishmania,  waar veel potentiële adoptanten schrik voor hadden en ... ze bleef hangen. 
Onze keuze was snel gemaakt, na 2 maandjes in opvang bij ons, adopteerden wij haar zelf.
We waren verkocht aan dit prachtig hondje, ook al had ze een behandeling van 6 maanden nodig, de Leishmania was hierna onder controle, zij had geen medicatie meer nodig.
Wij kunnen alleen maar aantonen dat ook hondjes met een huidziekte of bloedziekte een kans nodig hebben om te laten zien hoe lief en flink ze wel zijn.
Wij zijn zo blij met onze roedel!
Tot weerziens!
Opvanggezin Romy & Kim


Geen opmerkingen:

Een reactie posten