zaterdag 10 november 2018

“NACHTELIJK BEZIGHEDEN VAN CADENITA EN HAAR VRIENDEN”

Het is al weer enige tijd geleden dat ik iets van Cadenita heb laten horen, maar alles gaat met hun prima. Ze doen alles samen, alsof ze tot 1 ras behoren. Ze zijn niet alle drie overal even actief in, maar dan stimuleren ze elkaar wel.
De laatste tijd zit Cadenita overdag liever binnenshuis, net als Gus. Maar ‘s avonds is het dolle pret. Ze ruikt door de muren heen dat er buiten iets is. Dan stijgt haar stemmetje naar pieperige hoogtes van de opwinding. Hele families muis zijn al uitgeroeid. Soms is het een tijdje ‘s avonds rustig, maar ineens is er weer één en al opwinding. En loopt ze van deur naar deur. Open de deur! Nieuwe families zijn gearriveerd. Werk aan de winkel. Gus heeft normaliter een zware basset-blaf, maar als Cadenita zo’n opgewonden stemmetje heeft, dan houdt hij het toch niet meer helemaal droog, terwijl hij van huis uit alleen om konijn geeft. En Belle vindt alles leuk, als er maar gejaagd kan worden.
Ze zijn hier op een oude steenhoop bezig, waar genoeg schuilruimte is voor muis, rat en ander klein gedierte. Cadenita is het felst. Zij rust niet  voordat ze iets te pakken heeft, al duurt het uren. Soms dagen. Als haar geluid verstomd kan je er zeker van zijn dat ze hem te pakken heeft. Op naar het volgende slachtoffer.
Je moet haar van tijd tot tijd in bescherming nemen tegen haarzelf, zoals bij hitte, kou of regen. Dan roep ik haar en komt ze schoorvoetend naar me toe, alsmaar achterom kijkend en balend dat je haar stoort. Je kan haar bijna horen mopperen.
 

Pauline Oudkerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten