maandag 9 juli 2018

Herman (Ace: Hermes/Otto)

Herman hebben we begin maart dit jaar in Belgie opgehaald. Op de website hadden we al een "liefde op het eerste gezicht" en ook life (na een glibberige tocht van Den Haag naar onder Antwerpen in de ijzel) stal hij ons hart. Wat een enthousiaste clown, zo puur en ook nog zo kwetsbaar met zijn 8 maandjes.
Tijdens de rit naar huis kijkt Herman rustig naar buiten en in Den Haag was het toch even een spannende kennismaking met onze twee honden, je weet nooit hoe het loopt. Die kennismaking deden we natuurlijk in een wandelgebied en dat ging prima.
Herman heeft wat problemen met zijn immuunsysteem. Dat is niet vreemd als je met je broers en zusters als je vier weken oud bent in de plastic zak in een container wordt "gedaan".
Altijd heeft hij iets ontstoken oogjes en hij kampte met forse haaruitval veroorzaakt door mijten. We hebben met hem de dierenarts al vaak bezocht en dat heeft gelukkig resultaat gehad. Zijn vacht is nu stabiel en glanzend zwart. Oogjes iedere ochtend schoonmaken; hij heeft hier zo het lijkt geen last van.
Herman luistert (thuis) naar zijn naam, zit op commando en gaat keurig "down" en is een "heel blij ei", zo noemt onze uitlaatservice hem. We gaan de komende tijd het luisteren uitbreiden, want het zou fijn zijn als hij gaat begrijpen wat het commando "hier" betekent. Thuis lukt dat wel, maar in de duinen.....daar ruikt het toch zo lekker, dan wil hij alleen maar struinen en rennen. Hij heeft een enorme vaart en is zo uit zicht. Ook al is hij uit zichzelf een keer direct naar huis teruggelopen, dat soort incidentjes willen we voorkomen. Daarnaast vinden wij dat honden lekker los moeten kunnen lopen, hij is daar ook dol op!

We hebben het getroffen met hem; er zit werkelijk geen kwaad in, wel ondeugendheid...een tijdschrift of krant laten liggen is niet handig...die vinden versnipperd op de vloer bij thuiskomst. 
We werken aan zijn stabiliteit en zelfvertrouwen en hopen dat we met hem en hij met ons en onze twee andere honden een heel gelukkige tijd beleven.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten