maandag 9 juli 2018

Federatie van jagers in Spanje start campagne tegen het in steek laten van honden


Jagers actie tegen in de steek laten honden SpanjeVoor veel hondenliefhebbers en dierenbeschermers in Spanje zal het als ongeloofwaardig klinken aangezien zij de jagers zien als de verantwoordelijken van het massaal in de steek laten en doden van honden maar de jagers geven tegengas maar de jagers voeren actie tegen het in de steek laten van honden in de zomer.

De Real Federación de Caza is op internet een campagne gestart tegen het in de steek laten van honden onder de hashtag #CeroAbandono. De aandacht is echter niet alleen gericht op jagers die hun honden in de steek laten maar meer op die personen die hun huisdier dumpen voor het op vakantie gaan. De federatie van jagers meent namelijk dat dit grootste verantwoordelijken zijn voor in de steek laten van honden.
Het onderzoek van de Fundacion Affinity liet recent echter iets anders zien. Volgens de onderzoekers die elk jaar een overzicht tonen van het aantal in de steek gelaten huisdieren, wordt het merendeel van de honden in de steek gelaten omdat het om een ongewenst nest jongen gaat maar als tweede staan de jagers op de lijst als boosdoeners.
Wil dit zeggen dat alle jagers slechte mensen zijn, dat ze allemaal hun honden verwaarlozen en dat ze allemaal dierenmishandelaars zijn. Over het doodschieten van dieren (als noodzaak om een populatie in stand te houden of een overpopulatie te voorkomen of voor de sport) kan gediscussieerd worden maar dat houdt niet in dat alle jagers hun honden mishandelen en slecht behandelen.
Jagers actie tegen in de steek laten honden Spanje

Zoals op de bijgaande foto te zien is heeft de Federatie van Jagers er tijdens deze campagne niet voor gekozen om een afbeelding van een podenco, breton of galgo te nemen maar een meer lieflijk aandoende hond. Het probleem van het in de steek laten en vermoorden van honden is nu net bij de podenco’s, galgos en bretons. Op een foto is echter een border collie (?) te zien terwijl op een andere foto een herdershond getoond wordt.
Er worden in Spanje veel vraagtekens gezet bij deze actie van de Real Federación de Caza waarbij het regent aan opmerkingen op internet.Bron: Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten