dinsdag 24 juli 2018

Brutus (Goliath)

Hierbij ons verhaal van Brutus nu 8maand en 8dagen oud!

Brutus, oorspronkelijk Goliath, was een van een nestje ongewenste pups dat bij ACE (Animal Care Espana) aankwam samen met zijn broertjes en zusjes. 

Hij was de kleinste en onderdanigste pup uit het nestje. Zijn broers pakten zijn eten altijd af en de verzorgster moest hem meermaals beschermen tegen zijn broers. Wij zagen zijn foto en filmpje en waren meteen verkocht! 

Eenmaal we alles in gang hadden gezet voor adoptie was het spannend afwachten tot hij mocht komen. De puppies mogen wettelijk pas vliegen van 4maanden en 21dagen. Dan was het eindelijk zover! 19 april was de dag! 

Ze waren met zijn vieren! Enkel Brutus (kruising Mastin met windhond) wilde niet uit zijn bench komen. Na veel geduld liet hij zich toch zien. We hebben hem tot de auto gedragen omdat hij toch niet graag mee wilde wandelen in het nieuwe gebied. Eenmaal aan de auto en in de koffer kwam hij al snel knuffelen. En weg zijn we! Richting zijn nieuwe thuisje. We waren de parking nog niet af of hij had zijn water al gelost, wat natuurlijk dood normaal is na zo'n lange vliegtuigreis. Hier waren we op voorzien en hebben het koffer weer proper gemaakt en verder ging zijn reis. Tot 1km verder dacht hij ook zijn grote boodschap even achter te laten in de kofferbak. Ik kan jullie verzekeren dat dat een serieus geurtje geeft, maar wat hebben we hier toch nog veel mee gelachen! Dit alles ook opgeruimd en we zijn weer weg!Natuurlijk kende hij nog geen auto, laat staan dat hij in een koffer moest. Hij wilde maar over de zetels en was enorm onrustig, na 30min ben ik bij hem in de koffer gaan zitten in de hoop dat hij rust zou vinden, en of! Daar heeft hij nog heel de autorit geslapen op mijn benen! Eenmaal thuis ging alles vlot. Hij had meteen zijn gouden mandje gevonden. Zijn speeltjes en de tuin waar hij lekker kan rondcrossen. Hij luistert ondertussen al super naar zijn naam en al enkele commando's! Wandelen vind hij super leuk, maar zwemmen vind hij het allerleukste!
Op de hondenschool is hij allemansvriend. Van de puppy klas mocht hij al snel naar de A klasse en zaterdag is het overgangstest waarna hij waarschijnlijk al naar de B klasse mag gaan! 

Wij zijn zo trots op onze trouwe viervoeter en zouden hem niet meer kunnen missen!1 opmerking: