woensdag 18 juli 2018

Blue

Blue een jaar bij ons!! We hebben het eerste jubileum natuurlijk gevierd! Met Blue gaat het goed, ze is fit, vrolijk en actief. We keken van de week nog foto's terug van een jaar geleden en dan is heel duidelijk te zien hoe ze nog gegroeid en uitgezwaard is.

Met koelere temperaturen doe ik Canicross met haar, dat vindt ze helemaal geweldig. Ook ons eerste wedstrijdje gedaan gewoon voor de fun. Ze is dan helemaal in haar element en relaxed. We doen ook mee met trainingen en dan kan het best druk zijn met (vreemde) honden en mensen maar omdat ze bezig is en het leuk vindt reageert ze daar niet op.

Ook zit ze op zwemles bij het hondenzwembad. Ze vond water altijd al fantastisch maar ze durfde niet verder dan spetteren en pootjebaden. Maar nu heeft ze het door en zwemt ze uit zichzelf en geniet daar enorm van.

Ze is voor het eerst een week uit logeren geweest bij mijn ouders tijdens onze vakantie. Dit ging heel goed, ze is daar ook helemaal thuis en hun hond is haar grote vriend. Vakanties in Nederland en hondenvakanties gaat ze gewoon mee maar deze keer was minder geschikt voor haar.

Blue is een enorm gewoontedier. Ze heeft in no time in de gaten hoe alles gaat en ritme en structuur geven haar houvast. Als er dan iets onverwachts gebeurt kan ze daar wel even van slag van zijn maar ze herstelt steeds sneller daarvan. Met vreemden blijft het opletten, ze is enorm gevoelig voor energie dus bij de een voelt ze zich wel goed en bij de ander niet. Maar ze leert wel steeds beter eerst naar mij te kijken ipv instinctief te reageren. Ik zorg ook altijd dat ze een veilige plek heeft waar niemand haar onder druk zet.

Met haar verlatingsangst gaat het heel goed.

Ze is verder gewoon een blije jonge hond en ze speelt veel met andere honden.

Pasgeleden zijn we getrouwd en daar waren de honden natuurlijk ook bij!

Mvg Yvonne Geen opmerkingen:

Een reactie posten