zaterdag 12 mei 2018

Lucky


Lucky is nu ruim drie jaar bij ons. Toen hij aankwam op Schiphol was hij helemaal hyper, bang, een en al stress. Gelukkig konden we hem op een stil plekje geruststellen. De eerste avond bleef hij steeds dicht bij ons staan, ook al viel hij bijna om van de slaap. In die drie jaar is het karakter van Lucky tot volle bloei gekomen.

Binnen is het een heel rustige, lieve hond, die zich heel graag laat knuffelen. Als hij vindt dat we te lang werken, komt hij aandacht vragen: naast je zitten, aankijken, eerste pootje op je been, tweede pootje, dan zijn hele lijf. Lucky is ondeugend en intelligent. Hij mag van ons niet op de bank liggen, maar doet dat toch als we beiden weg zijn. Weet dat hij dan op zijn donder krijgt (het kussen krijgt dan klappen, maar hij voelt het). Hij bedenkt wel steeds slimmere trucs om ons te misleiden. Je eigen hond neemt je in de maling! Lucky is blij als wij beiden thuis zijn en op de bank zitten. Dan gaat hij precies tussen ons in liggen, kauwend op zijn bot. Dan hoort hij bij ons, bij de ‘roedel’.


Buiten is het een jager eerste klas. Katten, hazen, eenden, fazanten, alles wat hij op kan jagen, daar gaat hij achter aan – als hij de kans krijgt. We hebben al een aantal (kortdurende) ontsnappingen en bijna-ongelukken met hem gehad. Het is een brokkenpiloot. Een paar keer heeft hij een eend weten te pakken. Even niet opletten en hij heeft hem beet. Vorig jaar hebben we hem leren zwemmen. Hij was bang voor water. Toen hebben we hem vastgehouden aan zijn tuigje en heel enthousiast aangemoedigd en daarna ging het vanzelf. Net alsof hij ontdekte dat hij het altijd al gekund had. Leuk om te zien hoe hij het water in gaat, achter een bal aan. Maar hij kan nu ook ’s zomers gewoon een sloot overzwemmen en dan de weilanden in. Dus nog meer aan de lijn, helaas.

Lucky is een topsporter, die de 100 meten in 5 seconden aflegt achter een bal aan, die hij dan spectaculair uit de lucht plukt. Fantastisch om te zien! Dat betekent dat hij ook over hekken van 1,5 meter en hoger kan springen.  
Lucky heeft beslist zijn gouden mand bij ons gevonden. Hij heeft ons leven verrijkt en hoort echt bij ons! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten