vrijdag 11 mei 2018

Kenza heeft GEWONNEN!!!!!!

Dit was het eerste beicht wat we over Kenza hadden ontvangen:

Vanaf begin december zijn wij nogal wat aan het “klungelen”met Kenza. Zij begon veel te plassen, bleek kristallen in haar urine te hebben, werd daarvoor behandeld doch had ook last van een “vergroot hart”veroorzaakt door extra inspanning om overtollig vocht uit de buikruimte weg te werken. Na diverse vervolgbezoeken aan de dierenarts bleek tijdens het laatste echo-onderzoek j.l. vrijdagochtend 19/1 dat Kenza’s situatie zorgwekkend was (geen aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes), waarop voor ons een voorrangsafspraak voor ons werd geregeld bij MCD in Amsterdam. Alle mogelijke onderzoeken werden daar die middag gedaan (van diverse echo’s tot puncties van lever, nieren etc. incl. beenmergpunctie) Voorlopige uitslag toen tot onze zeer grote schrik: mogelijk Leukemie.
Vanochtend werden wij gebeld door de betreffende internist met de mededeling dat, hoewel nog niet alle uitslagen binnen zijn, wél kon worden gemeld dat het GÉÉN leukemie is doch met een zeer grote waarschijnlijkheid LEISHMANIA-INFECTIE !  Of zoals de internist in zijn voorlopige conclusie meldt:
- Leishmania-infectie!
- Er speelt geen hartprobleem
- verminderde aanmaak leuko’s en ery’s, passend bij beenmergprobleem (door Leishmania)
- hyperglobulinaemie (door Leishmania-infectie)
- ascites en hypoalbuminaemie (PLE? PLN?)
Morgen zal nog een aanvullend onderzoek worden gedaan naar de eiwit/creat ratio van de urine.

Inmiddels startten wij vanochtend reeds met de Leishmania-medicatie.

En dit bericht hebben we recent ontvangen:

Kenza heeft GEWONNEN!!!!!! Dank zij een geweldige inzet van dierenarts in Weesp, het MCD (Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam), mijn echtgenote en kinderen is Kenza er goed doorheen gekomen en lijkt helemaal hersteld. Ze is weer helemaal haar leuke, enthousiaste, eigenwijze en verwende zelf!
Ook de behandelende artsen van het MCD wilden hun succes graag publiceren en plaatsten het volgende bericht op hun Facebook-pagina:
 
Wij zijn allemaal erg gelukkig U dit te kunnen melden.
Natuurlijk zal ze de rest van haar leven medicijnen moeten nemen, maar dat hebben we er graag voor over.
 
Met vriendelijke groet,
J.C. Pabon

Hieraan kan je zien dat het regelmatig laten testen van je hond of als er iets niet goed is met de hond, hem/haar te laten testen op de buitenlandse ziekten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten