woensdag 25 april 2018

Maandag de 23e april, een heuglijke dag, dus de vlag uit!!!

Hallo lieve dierenvrienden,
Welnu, afgelopen maandag was het dan zover, kleine Coccinelle op weg naar haar huisje forever!

foto van Ace-charity Fabienne Paques.

Wij, d.w.z. Ineke, Marie-Sol, Jody en ik op weg naar Rotterdam.
Toen we in Rotterdam aankwamen waren de cockertjes al moe en de kaken van Ineke en mij al stijf van het praten onderweg.
We werden prima opgevangen door Saskia en de documenten werden rap door haar ondertekend.
Ja, en dan is het wachten, samen met Marie-Sol, Jody en ik op het moment dat…



Gelukkig landde de grote zilveren vogel een kwartier eerder dan gepland, blijkbaar hadden ze vanuit Spanje de wind mee haha.
Op het moment dat de reiskennels in het zicht kwamen sprong mijn hart van opwinding nog net niet uit mijn ribbenkast.
Afijn, in totaal dus 3 hondjes op weg naar hun gouden mandje, waaronder ook Lutje en Bas.
Tja, wat kan ik zeggen op het moment dat de kleine Coccinelle uit de kennel kwam, mijn hart was immers al bijna uit mijn lichaam gesprongen, welnu op het moment dat ik haar in levende lijve, nou ja lijfje dan.. zag ,smolt dit orgaan dus ter plekke! Had gelukkig een koeltas bij me, dus geen zorgen om mijn hart.
De kleine dame zat rustig op haar kontje de boel eens te overzien, zovan, waar ben ik nu weer beland??


Op de terugreis zat ze bij me op schoot, Ineke en ik, we waren compleet van slag, in positieve zin door het aandoenlijk cockermeiske,  in die zin, Ineke meende toch echt dat we nog in het jaar 1918 leefden, en ik begon wartaal uit te slaan, dus kon geen zin meer goed formuleren.
Ja, en wat heet van slag….
Per ongeluk misten we een afslag, nou, je had dat mens van de Tom-Tom eens moeten horen gillen!
Volgens haar moesten we omkeren en wel direct, ja hallo, waar dan!!! Volgens ons wat dat mens niet helemaal helder in haar hoofd .
Nadat we haar verrot hebben gescholden heeft Ineke  uiteindelijk  haar met  harde hand haar definitief het zwijgen opgelegd en is ze op haar innerlijke Tom-Tom verder gereden.
En, ieder nadeel heeft zo zijn voordeel, namen nu immers een andere route en hebben Schiphol ook nog gezien, zo kom je nog eens ergens..
Tegen de avond kwamen we thuis en kon de kleine aan een nieuwe levensfase beginnen.
Zo te zien bevalt het haar prima, ze speelt, rent en vliegt door de tuin en heb inmiddels al vele kusjes van haar gehad en zij van mij natuurlijk.
Fabienne noemde haar eerder Lady Ga-Ga, ze was n.l. de ondeugd zelve, in die zin, ze pikte alles bij haar in huis, w.o. de sokken van Dirk en verder alles wat los en vast zat.
Maar ja, wat wil je ook, van de hel als fokteef ge-en mis-bruikt, opgesloten en nu opeens in de hemel, overspoeld door liefde en vrijheid., dan ben je als hondje toch uitzinnig van blijheid!
Welnu lieve dierenvrienden, ik besluit mijn verhaal met dank aan Fabienne voor haar goede zorgen ,en ik kan alleen maar zeggen: Wederom een zeer geslaagde adoptie via Ace!!
En tevens dank ik Ineke voor de gouden tip inzake Coccinelle, en voor alles, je bent een hele dikke lieverd met het hart op de juiste plek, kortom een echte vriendin!!
Als laatste op de foto Lady Jane met haar nieuwe cockervriendjes.

Lieve groeten, Tieske Nieland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten