dinsdag 20 februari 2018

In memoriam Lena

Op zoek naar een tweede adoptiehondje maakten we 9 jaar geleden kennis met Lena bij haar opvangmama Joke. Op haar tempo begon ze te wennen aan haar nieuwe leven bij ons en zagen we dit kleine bange wezentje beetje bij beetje openbloeien tot een prachtig hondje, met een fantastisch karakter. Ze kon het al snel goed vinden met onze andere hond Sacha en ook met de katten had ze geen probleem.
34 maanden geleden werd er echter mitralisinsufficiëntie vastgesteld bij Lena. De dierenarts-cardioloog waarschuwde ons dat haar toestand ernstig was en ze maximum maar een tweetal jaar meer te leven had. Maar de medicatie sloeg aan en we hebben tenslotte nog 34 mooie maanden met haar gehad. Ook tijdens de controles van haar hartje in de dierenkliniek bleef Lena steeds aangenaam naar de dierenarts en de dierenartsassistenten toe.
Maar op 9 februari hebben we dan toch moeten de droevige en moeilijke beslissing nemen om haar te laten inslapen. Er kwamen verschillende complicaties en de medicatie hielp niet meer.
De leegte die dit prachtige wezentje achterlaat is enorm maar het zijn de vele mooie herinneringen aan onze vrolijke meid die we willen koesteren, steeds genietend van de aandacht die je haar schonk, haar borstelmomentjes, haar favoriete snoepjes,  de wandelingen, dolenthousiast en steeds als eerste in de wagen om ons te vergezellen.

Freddy en Carine Remory-Schollaert.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten