woensdag 21 februari 2018

Hondenmishandelaar kan in Valencia meer dan 13 jaar celstraf krijgen

VALENCIA – Een man uit Valencia moet een dezer dagen voor de rechter verschijnen vanwege het mishandelen en laten lijden met dood tot gevolg van twaalf honden. Mocht de rechter het bewezen vinden dat deze man de honden mishandelde dan kan hij dertien jaar en zes maanden gevangenisstraf krijgen.
De politie trof in juni 2016 twaalf honden aan in een woning die allemaal met bijtwonden, bacteriële infecties, korsten en een erbarmelijk gezondheidssituatie leefden in de Quart straat in Valencia. De eigenaar heeft een geschiedenis van dierenmishandeling en werd op dat moment gearresteerd voor dierenmishandeling.
De rechter zal de mishandeling van twaalf honden en de dood van een van hen door vergiftiging beoordelen en de man eventueel voor dertien jaar en zes maanden naar de gevangenis sturen, een verzoek van de officier van justitie. Het proces had eigenlijk op maandag moeten beginnen maar de verdachte voelde zich niet goed waarop de zitting werd opgeschort.
In 2015 werd dezelfde man door een andere rechter ook al eens tot drie maanden en een dag celstraf veroordeeld maar het vonnis werd later opgeschort. Nu is gebleken dat de man opnieuw twaalf honden mishandelde en dus zal de straf waarschijnlijk niet zo mild zijn.
De vraag is natuurlijk of de man daadwerkelijk een cel van binnen zal zien. Tot nu toe is er pas echt één persoon in Spanje naar de gevangenis gestuurd voor dierenmishandeling. Dat gebeurde in Extremadura waar een man tot vijf jaar celstraf werd veroordeeld voor de mishandeling van tientallen ezels en paarden.
Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten