donderdag 25 januari 2018

Update Pablo (voorheen Berlioz)

Eind februari is Pablo een jaar bij ons, en wat is er veel veranderd in die tijd.
Met de tijd is er van een bang en onzeker hoopje een hondje met karakter tevoorschijn gekomen. In het begin vroegen we ons af of hij überhaupt wel een staart had, maar die zwiept inmiddels vrolijk door de straat.

Pablo blijft in de basis een beetje afwachtend en kan in de stres schieten waardoor hij vergeet dat hij een hondje is. Maar dit gebeurt nog af en toe.
Twee maanden nadat hij bij ons kwam hebben we een basisgedragscursus gedaan. Dat was heel spannend voor hem. Hij durfde eigenlijk het veld niet op, dit lukte pas aan het einde van de hele training. Dus mochten we van de trainer kosteloos de training nog een keer volgen! Hij kan nu dus wat basiscommando's, we hebben toen wat meer vertrouwen op gebouw. En de baasjes hebben veel over Pablo geleerd.

Thuis is Pablo en luie knuffel hond. Hij komt graag tegen je aan zitten om te knuffelen en doet graag lange dutjes op de bank. Hij is waaks en houdt indringers (bezoek) het eerste kwartier goed in de gaten, met een hoop gemopper (soort brommend gepruttel, echt grommen is het niet).
Verder doen we thuis af en toe zoek en denk spelletjes, dat vind hij super leuk. Stukjes worst zoeken in de woonkamer. Of zo'n spelletje waar hij schuifjes aan de kant moet doen voor wat lekkers.

Buiten gaat zijn snuffelmodus aan en heeft hij nog weinig aandacht voor zijn baasjes. Hij kan heel hard rennen, graven en is een felle jager. Los lopen kan maar op een paar plekken, we zijn hem helaas al een paar keer kwijt geweest, dat was voor hem en voor ons nogal stressvol.
We gaan regelmatig naar zee waar hij los kan rond razen. En we hebben familie met een boerderij, waar hij los kan om te rennen, graven en hazen lastig vallen. Hij heeft zelfs al een keer een haas te pakken gehad!

We kregen Pablo bij ons als positief getest op Leishmania, maar het ziet er naar uit dat dit een vals positieve test was. We hebben zijn bloed laten onderzoeken en daar kwam niks uit, we zijn gestopt met medicatie en een half jaar later weer bloed onderzoek laten doen. En hij was nog steeds schoon!
Super fijn voor hem, maar we houden hem natuurlijk goed in de gaten.

Pablo is geen groot fan van ander honden en heel eenkennig naar mensen. Maar met veel geduld en een beetje doorzetten kan je zijn vertrouwen winnen.

Wij zijn super blij met Pablo! We sturen ook wat foto's mee, en sinds kort heeft hij een eigen instagramaccount (hij is zo hip): pablovslife

Kerst Pablo

Pablo en Tommie

Pablo met baasje bij de kapper

Pablo moe van het rennen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten