vrijdag 5 januari 2018

Onze kanjer Siebe hebben we gisteren moeten laten inslapen.

Gistermiddag ( 4-1-2018) is de dierenarts hier geweest om onze kanjer in te laten slapen.
Hij is hier in augustus 2016 gekomen en heeft hier nog 1 jaar en 4 maanden mogen genieten van een liefdevol leven. We kunnen op 1 hand tellen hoe vaak hij geblaft heeft maar ontelbaar waren de bewegingen van zijn staart!! Hij had veel pijn en bij controle van de urine ivm bloed daarin werd vastgesteld dat hij suiker had en dagelijks 2 keer gespoten moest worden met daarbij de nodig controles. Dit heeft ons er toe gebracht om te besluiten dat het zo goed was en hij mocht inslapen. Hij is 11 jaar en 7 maanden geworden.

Dit was wat bij mijn foto stond en waar mijn baasjes op zijn gevallen:
Ik ben Siebe, oud en grijs ... Mijn nieuwe naam is Siebe. Ik ben een oude grijze jongen, die gedumpt werd in een van de meest gevreesde dodenstations. Mijn lijfje is oud, verzwakt en moe. Overleven in een dodenstation valt niet mee, zeker niet als oude grijze opa! Mijn neus doet pijn, wat het is weet ik niet. Ik heb er een enorme bult op staan. Is het een tumor? Is het wat anders? Ik had me mijn oude dag anders voorgesteld! Mijn leven is helaas niet lang meer, mijn verwachtingen liggen niet hoog. Ik ben vlug tevreden. A.u.b., haal me hieruit? Laat me nog even gelukkig worden. Nog heel even? Een oudje dat een kans wil maken, ergens in een warm nest, een lief baasje, nog voor even...? Dit even is dus 1 jaar en 4 maanden geworden.
Asiel foto


En dit is een foto die kort geleden gemaakt is van mij. Toen zag ik er toch beter uit he?

We zullen je missen lieverd, je baasjes Peter en Ineke Jongeleen en je maatjes:
Laika, Ukkie, Lizzy, Mafalda, Yazzie, Henky en Byron.


3 opmerkingen:

  1. Lieve Ineke, zo fijn dat hij bij jullie nog even, wat toch nog een redelijk lange tijd is geworden, mocht genieten van een liefdevol leven. Wat is hij bekomen in de tijd, zijn blik en zijn uiterlijk is zo anders dan toen hij uit het dodingsstation kwam. Dank je wel zeker ook namens Siebe, liefs Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een dikke knuffel voor het feit dat jullie een oude, afgedankte asielhond zo gelukkig hebben gemaakt!!! De tijd die hij in liefde bij jullie heeft mogen wonen, hebben alle ellende van voorgaande jaren doen vervagen!!! Heel veel sterkte!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Ineke en Peter
    We leven met jullie mee. We weten uit onze eigen ervaringen op dat vlak dat dit een zware beslissing is om te nemen. De beslissing waarvan je hoopt dat je die nooit zal moeten nemen. Maar een goed baasje weet wat goed is voor zijn hond. Jullie hebben Siebe nog 16 maanden een warme thuis gegeven. 16 maanden gelukkig zijn. 16 maanden een fijn gezinsleven. 16 maanden een goede verzorging en de nodige liefde en aandacht. 16 maanden met "zoveel" waar hij al lang niet meer op had gehoopt. Zo mooi die tweede foto van Siebe. Hierop straalt een hond die geluk en liefde heeft gevonden. We zijn overtuigd dat Siebe verder leeft in jullie herinneringen en in jullie hart. Heel veel sterkte toegewenst.
    Daniëlle en Jean en hun 4 sloebers Molly, ACE Queso, Babel en ACE Huggo

    BeantwoordenVerwijderen