maandag 15 januari 2018

Dexter (Wing) & DeeDee (Margarita)

Op 7 november 2017 was het dan eindelijk zover: Dexter kwam aan in Rotterdam. Na een leuk huisbezoek mocht Dexter bij mij komen wonen. 

De avond dat Dexter aankwam was het zeer mistig. Gelukkig was de autorit niet te lang. Op het vliegveld stonden een aantal vrijwilligers van Ace ons op te wachten. Want naast Dexter waren er ook een aantal honden gelukkig geprijsd met zeer enthousiaste nieuwe baasjes. 

Dexter was wat gestressd en moe. Bij thuiskomst heeft Dexter zich uit de voeten gemaakt om een veilig plekje te zoeken en alles rustig te observeren. Het heeft 4 dagen geduurd voordat hij eindelijk een, welverdiende, aai over zijn mooie koppie te krijgen. Met alle rust en ruimte heeft hij langzaam het huishouden overgenomen. 

Ook al hadden we het heel goed en gezellig. Ik merkte dat Dexter eenzaam was. Ik werk een paar lange dagen per week en als ik thuis was dan liet hij mij geen moment alleen. We speelden heel veel samen maar maakte me zorgen om hem als hij alleen thuis was. Ik begon na te denken over een vriendje of vriendinnetje voor Dexter. Ik heb Ace een email gestuurd met de vraag of er een kat was waar hij veel mee speelde of goed mee kon opschieten. Al snel kreeg ik antwoord en op 23 december 2017 kwam DeeDee aan op Schiphol.

DeeDee was al het vriendinnetje van Dexter in Malaga. Maar het is toch afwachten of ze elkaar nog kennen na 7 weken. Gelukkig had ik hele goede informatie gekregen om deze twee "opnieuw kennis te laten maken met elkaar" Bij thuiskomst heb ik DeeDee in de reismand laten zitten en ik merkte dat Dexter direct contact zocht. Na 10 minuten heb ik DeeDee uit de reismand gehaald. Direct deed Dexter alles om haar op haar gemak te laten voelen. Bij iedere miauw stond hij op en ging direct naar haar toe. Natuurlijk is de rangorde ook bepaald en zijn er hier en daar wat blaasconcertjes geweest. 

Nu woont Dexter hier 10 weken en DeeDee 3 weken. Ze horen bij elkaar en hier bij mij in huis. Het is een thuis voor ons allemaal waar we graag samen zijn. Het is of het nooit anders is geweest!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten