woensdag 15 november 2017

Onze organisatie in de Linda😍

Mag ik dan bij jou? Hond Dizzy wacht tot iemand haar in de armen sluit

MAG IK DAN BIJ JOU? HOND DIZZY WACHT TOT IEMAND HAAR IN DE ARMEN SLUIT

Vuilnisbak Dizzy (2) werd in de Spaanse velden gevonden, helemaal alleen én hoogzwanger. Omdat Dizzy in erbarmelijke staat verkeerde, werd ze afgevoerd naar een dodingsstation. Nu zoekt zij een nieuw huis. 
 | Maaike van de Graaf
In de nieuwe LINDA.160 ‘HET WAS EEN BIZAR JAAR’ staan zes honden die een nieuw huis zoeken, waaronder Dizzy.

VUILNISBAK DIZZY
Spaanse asielen krijgen geen cent subsidie, maar elke grote stad heeft een door de gemeente betaald dodingsstation waar veertig euro wordt betaald voor elke afgeleverde hond. Of bazen gooien hun eigen hond over de hekken naar binnen – geen zin of tijd meer om er zelf voor te zorgen.
EENMAAL BINNEN
Eenmaal binnen wordt de dieren een cijfer van één tot tien toegewezen: dat staat voor het aantal dagen dat nog rest voordat ze worden afgemaakt. In de tussentijd krijgen de honden geen of het allergoedkoopste voer en water uit een vuile kom waar de algen in drijven, en liggen de pups dagenlang in hun eigen uitwerpselen. Zieke honden worden niet verzorgd, vaak creperen ze nog voordat de dodelijke injectie komt. In Nederland worden honden eerst gesedeerd, in Spanje spuiten ze ze rechtstreeks in de ader of het hart, waardoor ze een zeer pijnlijke dood sterven. In andere stations worden honden groepsgewijs vergast. Dizzy had mazzel: een vrijwilliger van ACE-charity haalde haar weg uit het dodingsstation; dezelfde avond nog beviel ze. Maar al haar pups stierven en Dizzy had een maand nodig om te herstellen, voordat ze in Nederland naar het asiel ging. Daar wacht ze nu op een baas voor altijd, samen met vierhonderd andere honden.
HET NIEUWE BAASJE VAN DIZZY
Wil jij binnenkort het nieuwe baasje worden van Dizzy? Neem dan contact op met Viviane van ACE-charity. Mocht Dizzy al een baasje hebben gevonden, niet getreurd. ACE-charity heeft nog meer honden in hun asiel die heel graag een huis zoeken. En die zijn allemaal net zo lief en leuk als Dizzy. Benieuwd naar de viervoeters? Kijk dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten