zaterdag 25 november 2017

Nora... een jaar bij ons

Nora is nu ongeveer 1 jaar bij ons. Ze is uitgegroeid tot een pittige tante.
 
Toen ze er net was, leefde ze de eerste dagen op de bank... nu is het hele huis van haar.
Ze houdt ervan om mee te gaan op de scooter, naar de boerderij, naar het watertje waar ze kan zwemmen, naar het bos om te snuffelen, met de trein naar familie. Kortom ze gaat graag mee. Ze vindt het verschrikkelijk als ze merkt dat ze thuis moet blijven... dan staat ze met haar kleine kopje boven de vensterbank de tuin in te kijken hoe wij vertrekken.
En hoe blij ze dan is als we weer thuis komen!
Ze kent het verschil tussen bal en knoop en muis (haar speeltjes) ze weet wie er bij Corien hoort en wie bij Marijke...
Ze is uiteindelijk vriendjes geworden met de buurhond, een mannetje dat niets van haar moest hebben... hij kust haar wel, andersom is uitgesloten, dan krijgt ze een snauw...
Ze is blij als de bel gaat, blaft niet maar danst in de gang en begroet iedereen allerhartelijkst.
Luisteren blijft een punt van aandacht... maar weglopen doet ze niet en eenvoudige opdrachten lukken meestal wel (tenzij ze een geurtje in de neus heeft, dan moet dat eerst onderzocht worden).
 
We zijn begin november op vakantie gegaan naar de Algarve, een tas gekocht waar Nora inpast. Ze liet zich makkelijk “inpakken” en was erg blij toen ze er weer uit mocht.
We huurden een scooter en we hebben de hele omgeving bekeken. Iedere keer afstappen was voor Nora een feestje. Het strand vond ze geweldig en gelukkig was het toeristenseizoen over, zodat ze op ieder strand los kon lopen... ze liet zich wegslaan door de golven om zich vervolgens in het zand te wentelen tot ze helemaal gepaneerd was en ze was blij!
We moesten onze dag iets aanpassen, zo aten we warm in de middag zodat we buiten konden eten... nergens is een hond welkom tijdens het diner... terwijl ze zich prima gedroeg, ze bleef mooi in het mandje zitten terwijl wij aten, geen kik gaf ze. ‘s Avonds blafte ze lekker met alle Portugese honden naar de maan... en leek blij als de deur van het huisje dichtging.
Op vakantie met Nora was een verrijking! We hoefden niet te winkelen en de stad in, we gingen wandelen en naar het strand...
Volgend jaar hebben we een half jaar onbetaald verlof gepland en zullen we die tijd rondtrekken in Spanje en Nora nemen we mee.
 
Nora heeft haar plekje gevonden, in ons huis en zeker in ons hart!
 
Beste mensen van ACE, dank jullie wel!
 

Marijke Meijer en Corien Schreur



Geen opmerkingen:

Een reactie posten