dinsdag 26 september 2017

Update Nespresso, oftewel Mister Clooney,

Vanaf dag 1 hebben wij het gevoel een lot uit de loterij te hebben gewonnen. Wat hebben wij dit hondje een thuis kunnen geven en wat zien we hem genieten van zijn roedel. De rangen en standen moesten even verdeeld worden maar Clooney is een verschrikkelijk lief, leergierig en gehoorzame hond. Zijn “will to please” is enorm, hoewel hij een echte Schnauzer spirit heeft en  de grenzen wel eens even stevig wil opzoeken. Wij kunnen niet anders bedenken dan dat hij bij een goed baasje is opgegroeid en veel heeft geleerd. Echter er is iets gebeurt waardoor hij heel bang is voor stokken, slaag  en boos zijn. Hij is na een goed leven waarschijnlijk aan zijn lot over gelaten, dat gevoel hebben wij.

Zee, strand,  wind, hij vind het fantastisch.  Naast de fiets is hij op z’n best. Kilometers lang in z’n draf en hij geniet. Drie weken mee op vakantie door Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Autorijden is een feest, zolang we maar met z’n allen zijn. Slapen in hotels, in de tent, in de auto, het maakt Clooney niet uit, zolang zijn (mijn :-) ) roedel maar compleet is.

Zwemmen is een dingetje maar door zijn vertrouwen in ons, durft hij soms zomaar het water in te lopen. Er moet alleen geen dwang aan te pas komen.

Als we stoeien met elkaar raakt Clooney de kluts kwijt en weet niet wat ie moet doen, een aanval op je enkels is dan niet te voorkomen. Net zoals vreemde mensen die ons huis binnen komen. Hij raakt volledig in paniek en voelt vooral mannen als een bedreiging. Hij is bang, bang om geslagen te worden, bang om mee genomen te worden, bang voor het vreemden. Maar alleen dan, want verder is Clooney uitgegroeid in die paar maanden dat hij bij ons is tot een zelfverzekerde hond en heeft het vertrouwen terug gevonden in ons gezin. 

Met veel liefde, warmte en honderden knuffels voor hem, weet hij nu dat wij er altijd voor hem zullen zijn. En het altijd voor hem op zullen nemen als hij zich onzeker voelt bij vreemden. Ook al wil hij in paniek soms even de enkels van vreemden te pakken nemen (alleen in zijn eigen huis) , wij straffen hem niet, wij proberen zijn angst weg te nemen door te bevestigen dat wij er voor hem zijn. Door positief te belonen.  Clooney is al zo ver dat als we “braaf” roepen hij al bij de koekjes trommel gaat zitten wachten op zijn beloning. Met veel liefde en aandacht hopen we dat hij ook het vertrouwen krijgt naar vreemden toe.

Met kinderen is hij fantastisch, onze kinderen knuffelen en kroelen wat met hem af. Hij vind alles goed en geniet van alle aandacht.

Kortom, wij zijn uitzonderlijk blij met Clooney en hopen nog heel lang van hem te kunnen genieten. Elke dag is een feest met deze soms doldwaze guapo! We noemen hem ook wel eens gekscherend niet Clooney maar Clowney, zo gek kan hij doen. Een echte uitslover soms :-) Wij zijn zo verliefd, en elke ochtend en thuiskomst is een koestermomentje. 

We zijn blij dat hij op ons pad is gekomen, we hebben soms het gevoel : Het heeft zo moeten zijn dat hij maar liefst een half jaar in het asiel op ons heeft moeten wachten -:)) We houden enorm van deze hond!

Liefs voor jullie allemaal en dankbaar voor Ace/Shin en vooral  Femke van Dongen die hem heeft vrijgekocht met haar steun uit een dodingsstation. 


Hendrika, Janco, Blanca, Boy en Clooney





Geen opmerkingen:

Een reactie posten