zondag 13 augustus 2017

Sproet (ACE Badger)

Op 27 april 2017 mochten wij Badger ophalen en doopten hem om tot Sproet. Hij is nu ruim 3 mnd bij ons!
Het was natuurlijk allemaal best wennen voor hem. nieuwe gewoontes, nieuwe omgeving, andere katten, andere oude hond, maar al snel kreeg dat zijn vorm.
We merken dat vooral rust en regelmaat erg belangrijk voor hem is. 
Buiten in het bos mag ie lekker spelen. Daar is ie ook vaak genoeg. Thuis in huis staat rust bovenaan. Dat doet hem goed.

Hij heeft inmiddels ontdekt dat aanraken juist heel fijn is. 
Kammen is heerlijk want dan krijg je ook extra knuffels, massage en ttouch. Lavendelolie verdampen in de kamer brengt rust in t brein. 
Waterbak wordt gelijktijdig gedeeld, stokjes en botjes worden gewoon geruild. Meestal mag sproet het voorkauwwerk doen en mag de oude hond later met die stok. Ze zijn heel lief voor elkaar!

Na een kleine 2 mnd zijn we begonnen met trainingen volgens methode Turid Rugaas (we wilden hem eerst de kans geven om goed te wennen aan de  nieuwe situatie).
We hebben bewust voor deze methode gekozen omdat we vonden dat dit bij Sproet paste!!
Deze trainingsmethode bestaat uit wandelingen waarin we leren hersenwerk aan te bieden, en vooral leren we observeren en communiceren met de hond. 
We vinden zijn “Loopje”  nog steeds wat vreemd maar juist daarom zijn we bezig om vooral zijn achterhand veel te masseren. 
Zijn dijbeen-spieren zijn nog niet echt ontwikkeld vind ik. Maar hij heeft nog de tijd om dat verder te ontwikkelen.
Hij is pas net een jaar!!

Een van de trainingen/wandelingen was precies op zijn verjaardag en dus mocht ie toen de hele groep trakteren. 
Nu is ie natuurlijk het vriendje van de hele groep sinds die tijd!

Sproet is de hond van mijn buurvrouw maar is ook voor een groot deel bij mij. Soms is de overschakeling wat druk voor hem maar meestal geniet ie van 2 walletjes!!
De communicatie tussen sproet en ons gaat steeds beter. 
Zo heeft ie duidelijk te kennen gegeven dat ie bij mij ook echt een eigen bed moet hebben. Aldus geschiedde!! 
Er kwam een nieuw bed voor hem en meteen ook maar een voor mijn eigen oude hond. tja en wat gebeurt er dan… Sproet heeft nu ineens een heleboel bedden.. die allemaal uitgeprobeerd worden!😃
Sproet is hier goed op zijn plaats!!

Dank voor alle goede zorgen en aan degenen die tot de overdracht naar ons toe, zijn opvoeding, opvang etc…. gedaan hebben! dat heeft zeker geholpen om zo n lieve hond te worden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten