vrijdag 7 juli 2017

Toco's adoptieverhaal

Toco zijn adoptieverhaal begint ongeveer een maand geleden. Zijn, toen nog toekomstige, baasjes waren opnieuw op een vakantietrip aan onze Belgische kust. Ik was juist terug van een tripje Mijas en er waren natuurlijk wat foto's getrokken. Hun huidig hondje, lieve en mooie Spike, komt dan graag eens op playdate bij mijn Spaanse roedel.
Het idee voor een vriendje voor Spikeje begin te groeien
😉
Zondag 11/6 om 18.03u ontvang ik een berichtje met een foto van Toco met de vraag of ik hem ken. Natuurlijk ken ik dit knap venteke, de laatste keren dat ik in Mijas was zat hij in zijn hokje en werd hij een bekend gezichtje bij elk bezoek. Zwart als hij is met minder kansen...
Na wat rondgevraag, dank aan iedereen trouwens die me van meer info verschafte, begon hun denkproces.
16/6 was de kogel door de kerk en vertrok hun mail richting Nancy en kwam er algauw een pre reservatie te staan bij zijn naam, 4 dagen later was deze knappe vent gereserveerd. Huisbezoek was 👍, nu was het wachten op bericht wanneer hij richting België mocht vertrekken. Ik leefde al de hele tijd mee en nu werd het echt reëel. Algauw kregen zijn baasjes bericht dat hij ging landen op woensdag 5/7 om 21u in Deurne, voor mij supernieuws want ik kon na mijn werk vertrekken richting luchthaven om hem te verwelkomen.
Na, voor Ria en Ronny, heeeeeeele lange dagen was het gisteren zo ver. Ik stond voor de eerste keer ook aan de andere kant. Mijn honden heb ik zelf overgevlogen, ook vlieg ik regelmatig honden over naar hun gouden mand. Dus dit was voor mij ook de (zenuwslopende) vuurdoop!
Toco zijn fanclub stond (na wat hindernissen: file...) paraat om hem op te wachten, zijn vurige aanbidster Jocelyn was ook speciaal naar Deurne afgezakt. Daar stonden we dan: 6 mensen en 1 hond te wachten achter de Spaanse, zwarte parel.
En wat kwam hij in stijl! Uit de reisbench alsof hij dit elke maand doet, braaf zijn halsband en tuigje op maat laten zetten, genieten van de aandacht, knuffels, water en koekjes die zijn baasjes meehadden.
En het belangrijkste: het klikte vanaf de eerste seconde met zijn nieuwe broer, Spike.
Alsof hij nooit anders gedaan had liep hij flink mee naar buiten, braaf een plasje en een kakje, nog wat geknuffel en hup de auto in. Daar stond zijn reisbench te wachten recht tegenover die van zijn broer en weg was hij naar zijn eigen thuis.
We zijn nu 1 dag later en meneer heeft 2 manden ter beschikking maar die van Spike liggen toch wat beter 😂, Spike geniet dan op zijn beurt van de grote manden bedoeld voor Toco. Toco zijn eerste familiebezoek en wandeling heeft hij ook achter de rug. Na deze eerste dag, vol nieuwe dingen, rust hij uit aan de voeten ven zijn bazinnetje.
Toco was een langzitter, zwart, door velen over het hoofd gekeken en dan had je Ria en Ronny... Verliefd vanaf de eerste seconde, hem een kans gevend en wat heeft deze kleine man het getroffen!
Binnen een goede 3 weken mag hij mee op vakantie hier aan de Belgische kust en zal hij, samen met zijn broer, kunnen komen spelen met mijn roedeltje.
Als je naar Mijas gaat en je vertrekt terug naar huis hoop je dat je vele bekende kopjes niet meer terug zal zien, in dit geval zal ik dat lief zwart tootje nog veel mogen zien maar dan gelukkig in zijn eigen gezin met zijn eigen baasjes hier in België. En dat maakt je als vrijwilliger toch wel een beetje trots dat je deel kon uitmaken in een mooi verhaal met een happy end!


Klik hier voor de foto's die gemaakt zijn tijdens de aankomst van Toco

1 opmerking:

  1. Een prachtig verhaal waar ook ik heel gelukkig van wordt. Moge nog vele mensen het voorbeeld van Ria en Ronny volgen. .

    BeantwoordenVerwijderen