vrijdag 7 juli 2017

Mercy

Hallo, graag willen wij een stukje schrijven over Mercy (voorheen Mary Puppins).
Mercy is op 06-02-2017 bij ons gekomen, we hebben haar op Zestienhoven opgehaald.
Dit was een hele mooie belevenis Mercy kwam uit de box en wij waren meteen verliefd op haar en hoe gek het ook klinkt het was echt wederzijds Mercy kwam meteen tegen mij aanzitten en had dan ook niet veel aandacht voor de rest meer.
Mercy vond het allemaal wel wat vreemd maar heeft meteen haar plekje ingenomen bij ons thuis, ze heeft wel wat moeite met de poes des huizes maar dit komt ook omdat deze op de loop gaat voor de hond.
Mercy is een heerlijke kroeldoos en ze zit het liefst de hele dag tegen je aan en wil altijd spelen, buiten is het een ongelooflijke wildebras die haast niet in toom te houden is, toont in eerste instantie niet veel respect voor andere honden en stuift op elke hond af, hier schrikken mens en hond wel eens van maar als de hond aangeeft hier niet van gediend te zijn dan houdt ze gelijk in en toont dan wel haar onderdanigheid zodat het allemaal wel weer goed afloopt.
Ze kan uren met andere honden spelen en is dan helaas wel eens te ruw maar laat zich uiteindelijk wel weer tot de orde roepen.
Toen we haar net hadden zijn we naar een afgesloten stuk park gegaan, ze kon haar energie niet kwijt aan de riem, en hebben haar daar los laten lopen ze vond dit heel eng en bleef dicht bij ons nu vind ze het heerlijk om los te lopen en luisterd heel goed naar ons, zelfs als ze met andere honden speelt hoeven wij maar te roepen en ze komt.
We gaan ook regelmatig met haar naar de hondenspeeltuin hier in Vlaardingen daar word ze heel erg sociaal van en leert zich wat rustiger te gedragen naar andere honden.
Ze is nu een heel stuk rustiger en vermaakt zich prima bij ons ze heeft kortgeleden voor het eerst gezwommen en vind dit nu heerlijk.
We zijn op vakantie naar de Veluwe geweest, was wel wat bang om haar los te laten in het losloopgebied vanwege haar jaaggedrag maar dit viel heel erg mee.
We zijn in het bos wat herten tegengekomen en Mercy stond tegen mijn benen aan ze wist niet wat ze hier mee aan moest.
Mercy heeft het heel erg naar haar zin bij ons en ze gaat nooit meer weg want wij hebben nog nooit zo een bijzondere en lieve hond gehad, daarom medewerkers en vrijwilligers van ACE bedankt.


De eerste foto is van het begin de andere zijn wat recenter en van de hondenspeeltuin.


Vriendelijke groet Ursula en Fred Homan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten