maandag 3 juli 2017

Evita

Hallo, ik ben Evita. Ik ben een hond, maar wat voor één! Zo’n witte, met allemaal zwarte stippen. In de mensenwereld noemen ze dat een Dalmatiër. Er is een tijd geweest dat ik heel veel soortgenoten had. Dat kwam door een film, waarin het wemelde van de zwart op wit vlekken. Gelukkig zijn de mensen weer verstandiger geworden, want teveel van één soort daar worden wij maar ziek van.

Ik kom uit Spanje en woonde in een groot hondenhotel met heel veel vriendjes. Wij werden daar heel goed verzorgd. En, er werden foto’s en filmpjes van ons gemaakt. Die werden dan (vraag niet hoe het kan) de wereld ingestuurd. En als er dan een baasje was die wel mijn baasje wilde worden, gingen we vliegen in de lucht, in een bench. Waar we terechtkwamen?  Ergens op een vreemd vliegveld, daar stonden onze nieuwe baasjes ons op te wachten.

Dat gebeurde ook met mij. Maar ik had wat pech. Kwam eerst in een grote stad terecht, op een flat. Nou, dat ging echt niet. Ik moest terug, naar België. Naar een lieve mevrouw, die wel een klein tijdje voor me wilde zorgen. Tot op een zekere dag mijn nieuwe baasjes, Margriet en Luuk, mij kwamen halen. Ik mocht mee, in de auto! Na een tijdje zag ik mijn nieuwe huis, een grote boerderij , met een heeeeeeeeele grote tuin. En…, daar woonden nog veel meer nieuwe vriendjes voor me. En het leukste? Twee daarvan (Dommel en Guapa) konden mij onmiddellijk verstaan, omdat zij ook Spanjaarden zijn!!

Ik kreeg een nieuwe naam: EVITA (voorheen Perdita). Dat was een beroemde vrouw uit Argentinië. Nee, niet de koningin, zij was in de vorige eeuw daar de First Lady. Evita betekent ‘adem van leven’. En nu woon ik al meer dan een half jaar in mijn nieuwe thuis. En ik heb het ontzettend naar mijn zin, kan met iedereen goed opschieten, en…… vooral spelen, rennen en ravotten. En dan ’s avonds lekker op de bank uitrusten (als er tenminste nog plaats is!). Ik ben heel gezond, hoef nooit naar de dokter en lust heel graag eten. Vooral op donderdag, want dan krijgen we pens!

Ik ga nooit meer terug, heb de liefste baasjes van de hele wereld. En mijn vriendjes?

Allemaal een poot en een slik van Luca, Guapa, Dushi, Dommel, Floortje en Skippy. En van mezelf natuurlijk:

EVITA


Geen opmerkingen:

Een reactie posten