maandag 19 juni 2017

Onze lieve Spaanse Don Juan.

Het is alweer 10 maanden geleden dat wij onze Don hebben opgehaald op vliegveld Zestienhoven in Rotterdam. Bang en zwaar verharend van de stress hebben mijn dochter Jozien en ik Don, roepnaam destijds Olly, meegenomen naar huis. We hadden al gauw door dat Don een ontzettende lieverd was, maar ook onrustig vanwege de grote verhuizing. Toch is de gewenning snel verlopen.

Al gauw was hij op zijn plek en voelde het voor ons vertrouwd om hem in huis te hebben. De eerste maanden waren ook vermoeiend. Don was totaal niet zindelijk en kende geen regels ten aanzien van zijn gedrag. Na een aantal maanden zijn we gestart  met een training om hem te leren gehoorzamen, maar ook om hem uit te dagen en zijn tomeloze energie een uitlaatklep te geven. Tijdens deze lessen bleek al gauw dat hij typisch een hond is die graag wil werken voor zijn beloning. En Don bleek ook nog eens een hele snelle leerling.

Inmiddels zijn we gestart met het vervolg op de tweede cursus en gaat hij weer veel nieuwe leuke spellen leren. Don is een superlieve hond, die heel vriendelijk is naar voor hem onbekende mensen en soortgenoten. Bezoekers van ons huis worden steevast of ze willen of niet overladen met veel gelik en aandacht- vragerij. Katten zijn voor hem een enorme trigger. Keihard blaffen en het liefst als een hazewindhond er achteraan. Dat moeten we nog afleren!
Maar al met al een hond die heel goed luistert, makkelijk los kan lopen, goed los volgt en dus een genot om in huis te hebben.

Met harte groet van Jozien, Maarten en Annelies Ripping.Geen opmerkingen:

Een reactie posten