dinsdag 16 mei 2017

Moca nu Rosa

Het gaat goed met Rosa. Het is een lieve aanhankelijke hond en zij gaat goed samen met onze Max, een Jack Russell van 10 jaar oud. Zowel  Max als Rosa zijn op zichzelf, maar langzamerhand weten zij elkaar soms in een spelletje te vinden. Rosa is nooit alleen , zij zijn altijd samen.
Rosa speelt nauwelijks, zij weet niet hoe dat moet. Heel soms pakt ze een speeltje en brengt dat naar haar mand. Soms lukt het om haar aan het spelen te krijgen wanneer we haar uitdagen, maar meestal gaat het moeizaam. We blijven het proberen.
Ze snuffelt veel en graag en sinds kort proberen we een zoek spelletje met haar te doen. Ze heeft echt een jachtinstinct, dus dit lijkt een geschikt spel voor haar.
Ze vindt het leuk om naast de fiets aan de springer te lopen.
Het eerste half jaar hebben we haar niet overvraagd om haar te laten aarden, onlangs heb ik de gehoorzaamheidscursus gevolgd wat ze goed heeft gedaan, volgende week beginnen we aan een behendigheidstraining voor 3 maanden.
Zij eet en drinkt prima en weet ook tussen de struiken uit allerlei heerlijkheden op te duiken.

Wij zijn erg gek op haar, maar nog niet alles verloopt probleemloos. Als er “vreemde “mensen bij ons komen kan zij erg van streek raken en blaffen.  Al haar haren staan dan overeind en zij stelt zich dan vijandig op. In het begin konden wij dit gedrag niet stoppen, het gaat echter steeds beter. Ik vind het lastig  om te laveren tussen geruststellen en straffen dwz haar naar haar mand sturen. Als ik haar straf, hetgeen soms moet, krimpt zij helemaal in elkaar van angst.
Op straat is zij soms ook angstig voor onverwachte geluiden of mensen of gebeurtenissen, maar dit gaat al beter.
Zij kan niet goed tegen drukte en kleine kinderen. Gelukkig is het bij ons meestal rustig en hebben wij nog geen kleinkinderen. Af en toe komt er een kindje van 3 jaar bij ons, dit is lastig voor Rosa.
Ik ben gelukkig veel thuis, dit is prettig voor haar. Als ik weg ben, moet de radio aan en de gordijnen dicht, anders blijft ze blaffen. Dit probleem is dus getackeld.
Wij zien nog steeds vooruitgang bij haar en wij zijn dolgelukkig met haar.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten