zondag 14 mei 2017

Madeleine - Raya

Het was zo ver, we gingen weer op zoek naar een hond. Na een poosje te hebben rondgekeken werd het al snel duidelijk, ons oog was gevallen op Madeleine! (we hebben haar Raya genoemd)
Snel contact gezocht met een medewerkster van de A.C.E. we hadden nog wel wat vragen omdat we nog 2 honden hebben en 4 katten.
Madeleine (Raya) zat nog in Spanje dus konden we niet zo makkelijk kennis komen maken met haar. Maar het moest gewoon deze hond worden dus het adoptie protocol werd in gang gezet.
We werden erg goed ingelicht en het afwachten was begonnen.
Daar was het verlossende telefoontje, ze kon 5 januari al meekomen met een vlucht uit Spanje en de dagen werden afgeteld.


Eindelijk was de dag aangebroken dat we naar het vliegveld konden komen om haar op te halen.
En ja hoor, het vliegtuig was geland en daar was ze dan!
Wat een prachtige lieve grote hond kwam er uit de reisbench, was ze echt voor ons?
Wij hadden haar wel uitgezocht maar wat vond ze van ons?
Nu dat was al heel snel duidelijk, ze liep in 1 rechte lijn naar ons toe en het was gelijk een match.


Alles werd super geregeld door fantastische medewerksters van  A.C.E. tijdens de hele procedure. Nu nog de auto in en naar haar nieuwe huis wat uiteraard ook haar thuis zou worden.
Inmiddels hadden we haar wel een andere naam gegeven, ze heet nu Raya.
De auto in vond ze wel een beetje spannend maar ze gedroeg zich goed.


Eenmaal thuis gekomen waren we erg benieuwd hoe ze op de poezen zou reageren en de poezen op haar. Gelukkig ging dit ook zonder problemen.



Onze andere honden reageerde ook goed op Raya en Raya ook op hun.
De eerste nacht had ik besloten om beneden op een matras in de woonkamer te slapen omdat ik haar dan een beetje in de gaten kon houden en zonodig kon steunen na zo’n spannende dag.
Ik lag nog maar 2 minuten onder mijn dekbed en voelde dat Raya heel dicht tegen me aan kwam liggen. Zo hebben we dus heel de nacht gelegen, alletwee genietend van elkaars nabijheid.
In het begin was het voor haar wel wat moeilijk als we weggingen maar ook dat was snel gewend.
Na 3 weken liep ze al los in het park na eerst uiteraard met een veldlijn te hebben geoefend.
Ook hebben we inmiddels al een cursus doorlopen bij de hondenvereniging en loopt ze( na rustig aan een schema te hebben gevolgd) keurig naast de fiets.
Al met al een modelhond, zo trouw en zo lief.
We krijgen ook erg veel reacties van mensen die toch echt willen weten wat voor hond wij hebben en wat voor ras het is, uiteraard vertellen we dan dat het een adoptiehond is en dat er nog veel meer honden zijn die op een thuis zitten te wachten.
Ze is ook gek op water, we gaan heel regelmatig naar het hondenstrandje waar ze kan ravotten met haar viendjes en vriendinnetjes



Van af het eerste moment is ze al niet meer weg te denken uit ons leven, we zijn zo ontzettend blij met haar. En willen wij iedereen bedanken die zich zo inzetten om deze geweldige lieve honden een toekomst te geven.

Heel veel liefs van Piet ,Linda en Raya



Geen opmerkingen:

Een reactie posten