zaterdag 27 mei 2017

Hielo nu Bali een week bij zijn baasjes......

Na er vijf maanden naartoe te hebben geleefd, was het dan eindelijk zover. We hadden twee maanden overwogen of we een tweede hondje gingen nemen, voor we besloten om het te doen, en reageerden op Raul, een Bodeguero-kruising die al een langere tijd mijn aandacht had. Heel jammer genoeg werd hij het niet, omdat er een kans bestond dat zijn angstige karakter niet goed zou matchen met het enigszins bange buitenlandse herplaatsertje dat wij al hadden. Dus zochten we verder. We hebben meerdere andere honden op het oog gehad van verschillende stichtingen, maar besloten uiteindelijk om verder te zoeken bij ACE. De keuze viel op Hielo, een Bodeguero van ongeveer vijf jaar oud. Na verder contact en een huisbezoek werd Hielo op reservatie gezet. Het aftellen begon!

Op 18 mei, heel laat in de avond, landde Hielo met vlucht HV 5024 op Rotterdam Airport. Hij vloog samen met Sally de herder en Ariana het teckeltje, waarmee hij zijn reisbench deelde. Een beetje overdonderd maar ook heel enthousiast kwam hij de kooi uit. Hij stond nog net lang genoeg stil voor ons om zijn halsband en tuigje aan te doen, waarna hij rondjes bleef lopen en de hele situatie al dansend in zich opnam. De korte reis naar huis ging goed, hij zat dicht tegen me aan op de achterbank, en likte me in mijn gezicht en oor. Ik denk dat de klik wederzijds was!
Vanaf toen heette hij Bali, vernoemd naar Mahabali, een koning uit de Indiase mythen. De eerste nacht heb ik bij hem en Jinx, onze eerste hond, op de bank geslapen. Toen hij van de schrik bekomen was, is hij gaan liggen in zijn mandje en heeft hij vredig liggen slapen tot ik in de vroege morgen een foto van hem probeerde te maken. Nu ik wakker was geworden, was verder slapen echt geen optie meer. We hebben de tuindeur open gezet, en Bali maakte uitgelaten gebruik van het extra stukje verblijf dat hij als renbaan kon gebruiken.
Eigenlijk leek hij vanaf de eerste dag al kind aan huis. Jinx leek meer moeite met de situatie te hebben dan hij, want Bali vermaakte zich prima met zijn speeltjes en met ons, terwijl zij van een afstandje bekeek welk ongeleid projectiel we in huis hadden gehaald. Vooral de eerste dagen was Bali enorm aan het rennen en springen. Daar ben je Bodeguero voor, denk ik! Ik wilde zijn wandelingen rustig opbouwen, maar na twee dagen gingen we al iets verder dan van te voren was gepland. Bali geniet er zichtbaar van. Hij is enorm sociaal. Snuffelt al kwispelend met alle honden die we tegen komen, behalve die gekke gestipte Dalmatiërs, die vindt hij toch een beetje eng. Eigenlijk is hij een heel goed voorbeeld voor Jinx, die de vreemde honden die we passeren liever wegblaft.
Nu zijn we een week verder, en ondertussen gaat het een stuk beter tussen haar en Bali. Op dag vijf speelden ze voor de eerste keer met elkaar, wat super leuk was om te zien. Jinx komt steeds wat meer los en heeft zelfs al een paar keer het initiatief genomen om een stoeipartij te beginnen. Desondanks moeten ze duidelijk nog wel wat meer aan elkaar wennen, maar dat komt zeker goed. Bali is ontzettend lief voor ons. Wanneer we 's avonds op de bank zitten, krult hij zich helemaal tegen ons op, en geeft hij likjes als we hem aaien. Hij slaapt op het voeteneind van mijn moeders bed. Als ze 's ochtends wakker wordt, komt hij haar goedemorgen zeggen, door lekker knus onder haar arm te gaan liggen.
Bali is een hondje met pit die kan rennen als een windhond, en daarom hoop ik later behendigheid of flyball met hem te gaan doen, als hij zijn gehoorzaamheidscursus heeft afgerond. Er is nog zoveel voor hem om te ontdekken. We gaan de tijd nemen om dat allemaal samen met hem te doen, iets waar wij, en waarschijnlijk ook hij, naar uitkijken. We zijn ontzettend blij met hem en willen hem voor geen goud meer missen.

De redders van Bali en alle andere mensen van ACE, enorm bedankt dat wij Baaltje in huis mochten nemen. Jullie doen fantastisch werk, en ik hoop dat ik vroeg of laat ook iets voor jullie stichting en de hondjes kan betekenen. Keep up the good work!


Lieve groetjes van Romy, Joyce en Senna, en een pootje van Bali en Jinx

Iste ochtend

Spelen dag 2

Bali op de bank, dag 4

Bali wandelen dag 4


Samen met Jinx op de bank, dag 5
Link naar een filmpje klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten