dinsdag 23 mei 2017

DAG 9 : 22/5/2017

Vertraagd vertrek uit Mimizan door de fietspanne welke gisteren ontstond door de verkeersdrempels, doch heerlijk genoten van een driepotig hondje, dat in een wolvenklem had gezeten. Dus deze morgen eerst even langs de fietsmaker in Saint Julien en-Born, want die van Mimizan had zijn sluitingsdag hahaha... Wet van Murphy zeggen we maar!!! :-Gezien het slechte internet even Apeldoorn gebeld, zijnde ons Josje om zo terecht te komen bij Brooks bikes in St Julien en Born. Deze goede man stelde het balhoofd gratis bij, bijdrage voor het dierenwelzijn. Topservice!!! Dus om 11.00h "On the road" Luc gaat voor de fietsroute en Danny voor de gewone weg. Voor meer dan 80% lopen de prachtige fietspaden tussen dennenbomen zo naar Souston. Wat is dit heerlijk genietend fietsen !!! :-    Diertjes overal om je heen en plots schiet een helgroene hagedis van ongeveer 25 cm voor de fietswielen.... maar gelukkig voor zowel fietser als het diertje wordt dit niet geraakt :- Een Frans/Belgisch echtpaar kruist de weg van onze trekkers, zij zijn op weg naar Compostella. Na een fietsrit van ongeveer 50 km draait de fietsweg het bos uit en wie staat er pal voor deze route geparkeerd,,,,,Danny met de volgwagen !!!! Na 50 km op precies hetzelfde punt uitkomen..., niet te evenaren, zo super. Innerlijke mens versterken, een windjasje aan want het is frisser geworden en op naar Bayonne. Opnieuw langs mooie fietspaden van "La Douce France" door de prachtige heerlijk ruikende bossen.
Fietsers onderéén zijn er om elkaar te helpen, nietwaar.... Op 12km van Bayonne rijdt een Schot die blijkbaar aan een nieuw wiel toe is en dit in Bayonne wil aanschaffen, echter zonder gps. Dus wordt er opnieuw met twee gefietst, altijd een leuk intermezzo. Op het afgesproken punt wacht Danny alweer met eten en drinken en hop hop fietsje in galop naar Etxalar in SPANJE.
Na een kleine 10 km begint het bergop te gaan en dit blijft nagenoeg zo tot op 8 km van de eindbestemming. De hellingen vallen mee, stijgingspercentages van 4 a 5%, maar op 15 km van de aankomst gaat het steil omhoog, met een gemiddelde van 8%. HIer is rijden tegen 8 a 9km/h omhoog een realiteit en zwaar. In Navarra wordt de Frans / Spaanse grens overgestoken en staan onze metalen rossen eindelijk in Spanje. In een rotvaart scheurt men hier naar beneden, wat Luc nog steeds een kik geeft wanneer de gps bijna constant 50/55 per uur aangeeft. Op de parking in Etxalar treffen Danny en Luc elkaar voor het einde van een zaaaaalige fietsdag.


foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.

foto van Cycling for Shin/ace.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten