zaterdag 29 april 2017

Vandaag van onze...Niko

Bijna een week verder!
Stanzi (Niko) leert elke dag bij: koe, paard, haan, kippen, varkentjes, geiten, andere honden.
Hij komt het onderweg allemaal tegen en is nieuwsgierig en laat soms een beetje van zich horen. Klein stoer menneke. Na wat geruststelling is het ok en gaat ie rustig snuffelen en kijken en spelen. Met andere honden gaat het supergoed.
 
Hij is goed zindelijk.
 
Wandelen gaat prima.
Op het veld hier in de buurt rent ie er op los aan de lange lijn van 15 mtr. Beetje oefenen of ie mij ook in de gaten houdt en naar me toe komt en dat gaat redelijk goed.
Stanzi leert snel, kent zijn beloningssnoepjes al heeeeel goed.
 
Kan ook prima alleen binnen blijven wanneer wij samen buiten zijn.  Zo oefenen we nu het alleen binnen blijven. Je ziet hem hier in groeien, van piepen de eerste dag tot nu effe kijken waar we zijn buiten en dan op zijn kussen gaan liggen en wachten.
Vanaf vandaag wil ik kort oefenen dat ie echt alleen is. En ik even een boodschap ga doen.
 
Stanzi slaapt heerlijk uit. Vanmorgen was het 8.30. Wanneer ik dan niet opsta draat hij zich nog een keer om. Wacht dan beneden rustig tot we buiten kunnen gaan. En doet niets binnen. Goed hè!
 
Hij is heel gemoedelijk en aanhankelijk en heeft ook pit. Hij waakt ook al.
Soms lijkt het wel of ie zich iets aan het bedenken is alvorens te reageren.
 
Hij is speels en lief met Sterre (ons kleinkind). Ziet haar ook een beetje als een kleine pup (Sterre is 2 jaar) dus soms wat bijsturing nodig. Daarnaast is Sterre hun eigen hond gewend dus is ook best zelf assertief wanneer ze iets niet wil, hihi. 
 
Wat een zalig beestje.

We genieten. Volgende week nog een week vrij. Heerlijk. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten