zondag 30 april 2017

Onze Spaanse honden...

Ik vraag veel mensen om een stukje voor het blog te schrijven maar krijg ook regelmatig de vraag hoe het met onze honden is dus heb ik een filmpje gemaakt waarop ze alle 8 te zien zijn.

Als eerste zie je Yazzie van 16 jaar, zij heeft hartproblemen en krijgt daarvoor medicatie tevens moeten haar ogen iedere dag een paar maal verzorgd worden.

Dan komt Mafalda van 6 jaar in beeld, zij heeft een achterpoot die gebroken is geweest en waar niets aan gedaan is en nu zijn de botten niet goed aan elkaar gegroeid. Zij trekt haar poot op als ze wat harder loopt, heeft er geen pijn aan.

Na Mafalda komt Byron in beeld. Hij is 14 maanden en is aangereden geweest en een goedwillende vrouw heeft hem bij een goedkope dierenarts laten opereren met als gevolg dat hij nu zijn hele voorpoot mist. De operatie van het amputeren is betaald met hulp van de "sparen en frutselen voor de doggiez van ace/shin (voor urgente operaties)".

Daarna zien we Lizzy van 9 jaar die nu 5 jaar bij ons is, ze is in Spanje met haar voorpoot in een wildklem terecht gekomen en de eigenaar wilde geen dierenartskosten betalen en heeft haar meegenomen en thuis haar stuk poot afgehakt. Jullie kunnen je denk ik wel voorstellen wat een traumatische ervaring dit voor haar geweest is en ze nog steeds andere mensen niet echt vertrouwd. We wilden haar een prothese laten aanmeten en daarvoor moest haar stomp worden geopereerd om hem geschikt te maken daarvoor. Gelukkig maar want het bleek dat de zenuwen net onder haar huid lagen en ze constant pijn had, de orthopeed heeft de zenuwen tussen scheenbeen en kuitbeen gebracht zodat dat in ieder geval geen pijn meer doet. Helaas is de prothese mislukt, ze was te bang en we konden haar niet zover krijgen dat ze er mee ging lopen. Tot overmaat van ramp kreeg ze nog een ernstige aanval van Leishmania waardoor haar knieband van haar achterpoot afknapte en ze daar geopereerd aan moest worden,( normaal geneest het met rust ), want anders kon ze niet lopen. Het gaat nu goed met haar, de titter van de LM is nog heel laag en ze krijgt nog wel iedere dag medicatie hiervoor.

Na Lizzy zien we Siebe, bijna 11 jaar oud. Hij heeft hartproblemen en krijgt hier medicatie voor. Ook heeft hij wat tumoren die zich nog steeds rustig houden. Hij slaapt veel en is erg rustig.

Dan komt Ukkie in beeld, zij is 9 jaar. Haar hebben we "gevonden" bij Maureen die voor diverse stichtingen honden in opvang heeft en toen mijn man haar zag was haar gouden mandje verzekerd!

Na Ukkie zien we Henky 2 jaar en die hebben we vorig jaar uit Spanje meegenomen op verzoek van Fabienne omdat het daar niet goed met hem ging. Hij heeft Leishmania en daar kwam maar geen verbetering in, hij beet en krabde zichzelf constant. We hebben hem hier laten testen en uiteraard was de test positief met een titter van 68. Maar ondanks de medicijnen bleef hij maar krabben en bijten en na een allergietest bleek hij allergies voor gras en kruiden. Hij krijgt nu medicijnen tegen de LM maar ook 2 keer per dag een pilletje tegen de jeuk en gelukkig helpt dat. De allergie was niet hoog genoeg om een desensibilisatietherapie toe te kunnen passen.  

Als laatste komt Laika in beeld, zij is 11 jaar oud en is de laatste tijd afgevallen en heeft een vergrote lever en milt. We zijn van plan om naar de internist met haar te gaan. Ze heeft er zelf geen last van trouwens, krijgt iedere dag bij haar brokken macaroni en dat eet ze zo op.

Zo verder hebben we nog 3 honden van ACE gehad die al zijn overleden, Goldie en Bram, 2 Cockers en Yoyo een Cross Chihuahua. 


Klik hier voor het filmpje

Met vriendelijke groeten,
jullie blogster
Ineke Jongeleen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten