zaterdag 11 februari 2017

Laat het verleden geen heden zijn...

Dag lieve dierenvrienden,
Deze titel behoeft wat uitleg, in die zin, het verleden kun je niet terugdraaien, maar het is maar net hoe je met het verleden omgaat, beheerst het je dagenlijks leven in negatieve zin, of koester je de  mooie herinneringen..
Welnu,de bijgaande foto vertoont mijn overleden cockertje Jimmy, voor 12 jaar terug!! met zijn, door mij zelfgemaakt jasje aan.   Echter, nu heeft Jo het jasje aan van Jimmy en….het voelt goed!!
Dat zijn dus de mooie herinneringen die ik never nooit van mijn  leven zou willen missen..
Natuurlijk weet ik dat Jo niet het eeuwige leven heeft,inmiddels diverse ouderdomskwaaltjes, maar..het is net alsof ik Jimmy in het veld zie lopen in de nadagen van zijn leven..
Doet me dat verdriet?? Nee, absoluut niet, ik koester de herinnering aan hem, de vele mooie momenten die we samen hebben mogen delen, en doordat Jo nu ook echt een oud hondje is herken ik zoveel qua gedrag.
In die zin, we gaan even een stukje wandelen en ineens heeft Jo het helemaal gehad en loopt dan linea recta naar de auto..
Moet er alleen maar om glimlachen, en dan zeg ik, mijn kleine dappere cocker, wat ben ik blij en dankbaar dat ik je dat nog mag geven , maar meer nog, wat ben ik blij en dankbaar dat je mij dit nog kan en mag geven!!!
Lieve groeten van mij en de cockerbende.

Tieske Nieland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten