woensdag 22 februari 2017

Dit is een berichtje over Sammie.

Op vier februari kwam hij in ons leven als Archimedes 12840. We hebben twee hondjes en het leek ons leuk om er een bij te hebben. De afgelopen jaren hadden we er ook drie. Wij hebben altijd asielhonden en via internet is de keuze groot. Een zorgvuldige zoekactie want de nieuwkomer moet zich fijn voelen in het nieuwe leven.

Toen zagen we dus Sammie op de site van ACE. Foto's een filmpje (daar kun je veel uit opmaken) en de omschrijving, tja dit was het hondje waar we voor vielen.

Ineens ging het snel, Sammie zou meekomen met de eerst volgende vlucht. Gelukkig werd hij liefdevol opgevangen in een gastgezin en konden wij nog een en ander voorbereiden en snel even wat afspraken afwikkelen. Na een spannende week konden we met Sammie kennismaken. En och wat een schatje.

Onze honden John (markiesje kruising reu 6,5 jaar) en Bieke (springer spaniel teefje 13 jaar) zijn heel makkelijk met andere honden, we lieten ze op straat kennis maken en gingen samen ons huis binnen. De eerste paar dagen waren voor John moeilijk Hij wilde wel maar kon zijn plekje nog niet delen. Ikzelf (aandacht, eten) was het grootste probleem. Met wat begeleiding gebeurde wat we hoopten. John accepteerde Sam en Bieke kijkt toe en ziet dat het goed gaat.

Nu zie ik honden die met elkaar dollen, slapen naast elkaar, kunnen zonder morren bij mij in de keuken staan als ik met eten bezig ben en delen kluifjes. Sammie is een ongelooflijke kanjer met een lief karakter, reageert heel goed op aanwijzingen. We gaan hem een heerlijk leven geven in onze roedel, dat is ons doel en daar genieten we van.

Martine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten