zaterdag 26 november 2016

Carmen nu Chica

Hallo lieve mensen van ACE, kennen jullie me nog. Ik heette Carmen toen ik bij jullie woonde, nu noemen mijn nieuwe moeder en vader me Chica, klein meisje betekent dit in Spaans. Nu dat Spaans ga ik zo langzamerhand verleren hoor en in wisselen voor Nederlands, soms zelfs wat Zeeuwse taal. Mijn nieuwe naam weet ik al best goed en “hier, zit en foei” ken ik wel maar daar naar luisteren valt niet altijd mee. Er zijn zoveel nieuwe dingen die ik zie, hoor of ruik.
Ik ben hier in Nederland sinds 31 oktober 2016, kwam aan in Amsterdam  ‘s  nachts net na twaalf uur met een enorme honger die nu na 4 weken nog niet helemaal over is, ondanks dat ik toch al 1 kilo ben aangekomen. Maar ja ik ben dan ook een echte “spring in het veld” , ze zeggen soms tegen me “je lijkt wel een geit”, ben ik echt niet. Mijn moeder dacht dat ik een heel rustig, aanhankelijk meisje zou zijn, nu dat was dus echt wennen voor haar. Slapen doe ik braaf in mijn bens naast het bed van mijn baasjes en soms ook met eten of als de baasjes om boodschappen zijn is dat mijn vertrouwd huisje.
 Ik mag nu ook al wat lekker los rond rennen, als ik dan braaf weer direct naar baasje terug ren krijg ik een snoepje. Ook mijn nieuwe zus Kayla, zij is al 16 jaar, en mijn grote broer Chimba van 10 jaar krijgen dan ook een snoepje maar hoeven niet te rennen. Chimba heeft  acht jaar terug trouwens ook bij jullie gewoond hij heette Dusty .

 Hier is het nu al wat winter en krijg ik soms een jas aan voor de kou en regen als ik naar buiten ga wandelen. Dat is wel wennen hoor, maar nog even en dan gaan we voor een poosje met z’n allen naar Calpe, van de Spaanse zon genieten. Helaas is dat te ver weg om even bij jullie aan te komen dus doe ik nu maar met deze blog jullie de hartelijke groeten van ons allen hier in Nederland, speciaal dus van mij Chica en Chimba . Hartelijk dank voor de goede tijd die we bij jullie mochten hebben. Het gaat ons en jullie goed. 

Op het vliegveld

We mogen best op de bank

Met Chimba

Met Kayla

Dit is op de bank dus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten