vrijdag 18 november 2016

Directrice hondenasiel Torremolinos voor de rechter vanwege dood 2.200 honden en katten

De directrice Carmen Marin van het gemeente asiel Parque Animal in Torremolinos zit deze dagen in de rechtszaal om haar getuigenissen te geven over de beschuldigingen dat zij eigenhandig minstens 2.200 honden en katten heeft gedood. De openbare aanklager wil de directrice voor vier jaar de gevangenis in sturen maar voorlopig zegt zij zelf dat er niets van waar is en dat ze zelfs een fobie heeft tegen naalden, met andere woorden ze had nooit de dodelijke injecties kunnen geven. Getuigenissen van werknemers geven echter iets anders aan.

Volgens de directrice van het asiel in Torremolinos zijn er helemaal geen 2.200 gezonde honden en katten “vermoord” in haar asiel en loopt dat aantal nog niets eens op naar 280 in drie jaar tijd. Mochten de dieren wel zijn gestorven dan is dat door slecht werk van de dierenartsen en niet door toedoen van haar.


Binnen 24 uur

Volgens de openbare aanklager in Torremolinos werden er tussen 2008 en 2010 maar liefst 2.200 gezonde honden en katten om het leven gebracht, een aantal wat zelfs kan oplopen naar 2.800 dieren. Dat gebeurde meestal al binnen 24 uur nadat deze arriveerden in het gemeente asiel. De reden voor deze “moorden” was alleen maar om de kosten te drukken. Medewerkers leggen deze dagen ook verklaringen af en zeggen dat elke ochtend de vigilantie camera’s moesten worden afgesloten zodat er niets werd opgenomen. Daarnaast luisterden de administratieve medewerkers hardop naar muziek om het gejank en gehuil van de honden niet aan te horen.

Dierenartsen

Diverse dierenartsen bevestigen echter het verhaal van de massamoord op honden en katten. Een van deze dierenartsen heeft video opnames gemaakt van de erbarmelijke staat van de honden en katten die in het asiel leefden maar ook van een binnenplaats vol met de lijken van om het leven gebrachte honden en katten. Een andere dierenarts zegt dat hij zelf gezien heeft hoe de directrice zonder verdoving en zonder precisie de dodelijke injecties in de honden en katten plaatste. Het ergste is dat het in de meeste gevallen ging om een langzame en voor de dieren pijnlijke dood.

Aangifte

Uiteindelijk kwam de zaak aan het rollen nadat vrijwilligers en ex medewerkers de dubieuze omstandigheden in het asiel aankaarten bij de speciale politie eenheid van de Guardia Civil Seprona. Zij gingen op onderzoek uit en arresteerden de directrice uiteindelijk toen zij bij het asiel kwamen en de situatie zagen. De vraag is waarom niemand anders gedurende de jaren melding van de situatie heeft gedaan. Zo had men wellicht de levens kunnen redden van honderden arme beesten die in het asiel van Torremolinos terecht kwamen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten