dinsdag 29 november 2016

Blimpy (nu Tuga)

9 juli jl kwam Blimpy (nu Tuga) bij ons wonen. 
Wij hadden haar een keer ontmoet bij haar adoptiegezin in Belgie. Daar was ze een heel bang en schichtig hondje, maar bovenal erg lief. Eenmaal bij ons was dit net zo. De eerste dagen was ze op straat bang voor elke wandelaar, fietser en iedere andere hond, en ze at alleen als wij uit het zicht waren.
Maar ze ontdooide langzaam, ze liep ons al snel achterna in huis, is blij als we thuiskomen, eet gewoon in ons bijzijn. Buiten gaat het goed, ze loopt nu zelfs voor ons uit en de fietsers en hardlopers doen haar meestal weinig. 
Op het strand rent ze het liefst keihard en speelt ze met ons. Ze gaat mee met de uitlaatservice waar ze ook steeds beter gaat, ze speelt zelfs met enkele van de honden, maar wel alleen als het haar uitkomt. Tuga heeft een eigen wil, en een eigen plan. Maar dat is alleen maar leuk! Op het stand loopt ze altijd naar een bepaalde opgang toe waar ze graag de duinen in wil, en die route ligt vast.
Op straat benadert ze nu ook zelf honden, als ze ze een paar keer heeft gezien wil ze er ook aan snuffelen, kortom ze heeft veel geleerd!

Vrienden van ons hebben Tinus geadopteerd, en zij vermaken zich best samen. We zijn laatst een lang weekend naar Vlieland geweest met zijn allen, waar ze heerlijk hebben gewandeld en het hele eiland over zijn gesnuffeld. Tuga ging zelfs luid blaffend achter een kudde schapen aan *!
Kortom, wij zijn blij met zo'n lief hondje in huis!


* wel altijd vast aan een lange lijn....



Tuga op Vlieland, wil een lekker geurtje meenemen.

Tuga op Vlieland, op 'jacht' de boel even overzien.

Tuga op Vlieland blij op het strand.

Tuga en Tinus samen chillen op de boot vanaf Vlieland (in een openbare ruimte met andere mensen!!!).

Tuga speelt bij de uitlaatservice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten