donderdag 27 oktober 2016

Sam voorheen (Samatha

Sam is sinds 1 juli bij ons. Toen we haar op gingen halen op het vliegveld viel al op hoe lief en aanhankelijk ze is. Ze was zo blij dat ze na de vlucht de bench uit mocht en knuffelde met iedereen in de aankomsthal. De eerste paar weken was Sam nog erg moe en sloom. Nu neemt ze nog steeds zo nu en dan Siesta (is en blijft toch een Spaanse), maar haar conditie is sterk verbeterd. Wat begon als af en toe 'gekke 5 minuten' waarin ze keihard door de hele tuin sprint en springt, is spelen en rennen nu dagelijkse kost. Ze vindt het geweldig om de kippen, schapen en pony' s op te jagen vanachter het hek.

Sam houdt van menselijk gezelschap. Ze blijft het liefst de hele dag bij mij in de buurt en vindt het geweldig wanneer zij mee mag met de fiets of auto. Sam moet in een vorig leven schoothondje zijn geweest, want ze kruipt graag bij je op schoot (hoewel ze daar niet bepaald het formaat voor heeft). We hebben al van heel veel mensen gehoord dat ze Sam zo aandoenlijk vind met haar ene oor naar boven en het ander naar beneden.

Wij kunnen ons geen lievere hond wensen dan Sam. De hele procedure is goed verlopen en Sam doet het vanaf het begin al supergoed. Ze is zindelijk, maakt niks kapot, blaft of piept niet wanneer wij weg gaan. Ze leert snel en luistert al goed. Toch willen we binnenkort een hondencursus gaan volgen, omdat ze aan de lijn of voor hek weleens kan uitvallen naar andere honden.

Wij willen ons verhaal graag delen, omdat we hopen dat het andere mensen aanmoedigt om een hond uit een asiel te adopteren. Wij stuitten aanvankelijk op veel weerstand vanuit onze omgeving, omdat mensen vaak denken dat een hond uit een asiel per definitie meer gedragsproblemen of gezondheidsproblemen heeft dan een hond die je bij een fokker haalt. Natuurlijk realiseren wij dat wij enorme mazzel hebben gehad met zo'n geweldige hond als Sam en dat er ook honden zijn die misschien meer problemen hebben, maar toch zouden wij het iedereen aanraden die op zoek is naar een leuke hond.

Groetjes, Joeri en Kristy





Geen opmerkingen:

Een reactie posten