zondag 16 oktober 2016

Rex 1 jaar verder.

Vorig jaar september hebben wij Rex opgehaald in België. Het viel al meteen op dat autorijden helemaal zijn ding was. Een ander ding was het narennen van bromfietsen. Tot 3 maal toe heeft hij dat gedaan. De eerste keer is hij teruggebracht door de politie. De 2e keer door een installatie monteur, beide keren uiteraard met een bus. Wat een schik dat hij had. De 3e keer verliep minder prettig voor Rex, had zo’n sprint gezet achter een bromfiets dat hij na ca 1,5 km moest opgeven. Voetzolen helemaal aan gort gelopen. 


Rex moest dus met z’n poten in het verband. Blijkbaar had hij z’n les toen wel geleerd. Bromfietsen hebben nog steeds wel z’n interesse maar deze laat hij nu door schade en schande lekker hun eigen weg gaan.

Rex is met ons mee geweest naar Frankrijk, de reis en de vakantie waren helemaal aan hem besteed. We vroegen ons soms af of hij niet stiekem uit de kofferbak was gesprongen. Ook op de camping sprong hij als de mogelijkheid zich voordeed meteen weer in de kofferbak. 


Naar andere honden toe reageert hij aan de riem te enthousiast, wat andere hondenbezitters niet altijd even prettig vinden. Los is hij sociaal en speelt lekker. Sinds deze week gaat  Rex  naar de opvoedingscursus van de Dierenbescherming voornamelijk om z’n enthousiaste gedrag wat te beteugelen. Aangezien het een slimme hond is gaat dit vast lukken. Thuis hebben ze Rex ook al wat kunstjes geleerd; zoals de post uit pakken, rollen om zijn as en koekjes zoeken in de tuin. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten