donderdag 20 oktober 2016

Mingo

​Op 1 november 2015 adopteerde ik Haidi, een hond uit Griekenland.  Een hele lieve maar bange en erg onderdanige hond.  Ik wou er uiteindelijk een vriendje bij voor haar en via facebook kwam ik op de website van ACE terecht. 
Ik was op zoek naar een klein, rustig, geen dominante en iets ouder hondje, zeker geen pup.  Wat kleur of ras betrof, had ik geen voorkeur.  Er waren meerdere honden die in aanmerking kwamen, maar uiteindelijk ging ik voor Mingo.  Ook omdat ik weet dat zwarte hondjes (en katten) vaak minder snel gekozen worden... maar zeker ook omdat dit heel goed voelde.  Ook al had ik Mingo nog nooit gezien, er was wat mij betrof direct een klik.

Op 1 september mocht ik Mingo ophalen in Zaventem en dat was toch wel spannend.
De eerste kennismaking met Haidi én Lucky (mijn kater) verliep prima.  Nu zijn we ondertussen ruim anderhalve maand verder en Mingo is hier al helemaal thuis.  Dat was hij eigenlijk al bijna meteen.
Het is een hele lieve schat, levendiger en socialer naar mensen toe dan Haidi.  Die twee zijn ondertussen dikke vriendjes die elkaar in hun waarde laten.  Ook met de kat gaat het goed, ook al wil Mingo Lucky wel eens achterna zitten.
Mingo is geen bange hond, maar er zijn wel zaken waar hij bang voor is : zo krijg je Mingo (nog) niet in een lift.  Zodra de liftdeur opengaat, gaat Mingo er bij liggen : plat op de grond met de poten uitgestrekt.  Grappig om zien maar anderzijds ook wel een beetje zielig. 

Mingo en Haidi : de perfecte match !!  
Ik ben zo ontzettend blij met hem én dankbaar.  Hopelijk mag hij hier nog jarenlang gelukkig zijn...
Bedankt voor al het werk dat jullie doen !

Liefs, Vera








Geen opmerkingen:

Een reactie posten