vrijdag 14 oktober 2016

Pepper en Lila, 2 Podenco's in opvang in België maar helemaal klaar om geadopteerd te worden.

Dit mooi, klein Podencootje is Pepper. Samen met Lila zwierf ze rond in de straten op zoek naar wat eten en veiligheid. Ook zij is na weken proberen (3 dagen na Lila) kunnen gevangen worden. In het begin was Pepper wat schuchter en vertrouwde ze het niet al te goed. Nu maanden later geniet ze van haar knuffels en aandacht van haar verzorgers. Ze is een sociale meid geworden en goed met andere honden maar heeft vooreerst wel nog angst van vreemde mensen.  Ook Pepper is geen beginnershondje, maar eerder voor een Podenco-liefhebber die haar met veel geduld en affectie wil helpen openbloeien. 
Wie wil dit 'verloren' zieltje helpen en geeft deze lieverd haar gouden mandje dat ze zo verdient? 


Update Pepper, 22-11-2015 : 
Pepper is echt niet bang meer en loopt helemaal te kwispelen als er iemand in haar kooi komt. Zij wandelt mooi mee aan de lijn en geniet hier ook ten volle van. Pepper is SUPER met andere honden maar kan niet met katten. 
Wij hopen echt dat Pepper snel een thuis vindt, samen met Lila of apart, want beide hondjes zijn echt depressief in hun hok, iedereen merkt het...en ze verdienen toch zo veel beter ? 


lila is een prachtige Podenco die nog niet veel liefde heeft gekend in haar leven. Maandenlang zwierf ze rond op straat, samen met Pepper, '2 pootjes op 1 buik'... op zoek naar wat eten en veiligheid. Wekenlang hebben ze geprobeerd haar te vangen en net als men dacht dat het onmogelijk was...zat ze in de vangkooi. Zelfs de politie kwam een kijkje nemen. Eenmaal in de refugio keek ze alles af met grote ogen, niet begrijpend wat er gebeurde en ze miste haar vriendinnetje. Nu, maanden later met Pepper weer bij haar en na vele knuffels en lieve woorden, is ze helemaal open gebloeid tot een sociale, lieve meid die goed is met andere honden maar wel nog bang is van mensen...dat heeft tijd, geduld en veel affectie nodig. Lila heeft een baasje nodig die haar problematiek begrijpt en haar met veel zachte geborgenheid wil begeleiden in het leven, ze is niet echt een 'beginnershondje'. Bij wie mag Lila zich eindelijk nestelen in een zachte mand? Hoe mooi zou het zijn om Lila en Pepper samen naar hun forever home te zien gaan...? 
update Lila : Lila is een heel lieve en aanhankelijke hond dat helemaal open gebloeid is de laatste weken... Zij geniet elke dag van een boswandeling aan de flexibele leiband en kan zitten op commando. Lila is niet goed met katten maar kan goed omgaan met andere honden. 's Nachts is er geen probleem want ze slaapt heel rustig op haar kussen en ze is ook zindelijk. Lila vindt het niet erg om korte periodes alleen te zijn. Dit is een hond die echt wil genieten van het leven en heeft elke dag een flinke wandeling nodig, maar daarna is ze heel rustig en ontspannen thuis. Lila is vriendelijk met alle mensen maar in begin is ze een beetje verlegen tot dat ze u goed kent. Wie wilt Lila een gouden maandje geven...? Zij zal u eeuwig dankbaar zijn :) 


Klik hier voor het laatste filmpje.

Meer gegevens over Pepper vind je hier.
Meer gegevens over Lila vind je hier.

Pepper is samen met Lila in opvang in België en kom hen gerust bezoeken om kennis met hen te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten