vrijdag 30 september 2016

Xena

Vrij snel na de inschrijving kregen we een positief telefoontje konden we haar ophalen: Xena, een Podenco van een jaar oud.
Op een zondagavond rond 23.00 uur zou ze landen in Rotterdam. 
In tegenstelling tot enkele andere hondjes van die vlucht was ze meteen op haar gemak en liep gewillig mee naar de auto, waar ze rustig in de bench ging liggen, op weg naar Waalre, haar nieuwe thuis.

De eerste nacht was uiteraard een beetje wennen voor haar, maar daarna voelde ze zich meteen thuis bij ons. Vriendelijk naar alle mensen en als ze aandacht krijgt; gaat ze vrolijk kwispelend door het leven.



In het begin blaffend naar alle honden die ze tegen kwam op straat, maar zich naar mate de tijd vordert steeds socialer en vriendelijker opstellend naar andere honden (en katten) toe. Nu is het zo, dat als ze in de verte een hond ziet, ze al begint te kwispelen... Ze heeft dan ook al een hele bubs hondenvriendjes en vriendinnetjes in de buurt.
Ze is dol op knuffelen en komt regelmatig haar portie knuffelen ophalen, bij ons of bij de kinderen.



In huis heeft ze zo haar eigen plekjes, zoals boven op een rendierhuid die op een bankje ligt, of op een dekentje op de bank, maar altijd het liefst op een plekje in de zon; Ze is dol op warmte!
Ze is graag buiten en als het even kan racet ze als een dolle door de tuin, maar altijd zonder iets te raken. Ook spelen met de kinderen vind ze super!


Tijdens het wandelen in de bossen komt haar jachtinstinct boven; als ze een konijn ziet of hoort is ze niet meer te houden en wil er achteraan.


Ze schrikt nog van harde geluiden; het is moeilijk in te schatten wat dat heeft veroorzaakt en of dat nog over gaat, hoewel ze meer en meer gewend raakt aan huiselijke geluiden.
Xena is een fijne, aanhankelijke en lieve hond, we zijn er erg blij mee!



ACE bedankt voor de zorg en nazorg!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten