maandag 15 augustus 2016

Aankomst en eerste indruk.

Muki (de chocoladebruine die eerst Ambu heette)) is gearriveerd. Vannacht opgehaald op Schiphol. Mijn eerste indruk: een heel speels, levendig maar ook best druk hondje dat heel nieuwsgierig is en gemakkelijk contact maakt met mensen. Klein beetje zichtbare angst.

Ze liep zo met mij mee nadat alles afgehandeld was. We waren de bocht nog niet om of ze ging midden in de hal zitten voor een dikke plas en een paar stappen verder voor en dikke poep. Ik had gelukkig spul bij mij om het op te kunnen ruimen.

Buiten ging ze aan mijn benen hangen wat ik opvatte als dat ze steun zocht en ben ik haar gaan dragen.  Ze leek honger te hebben, dus in de auto ook nog brokjes gegeven. Toen ik ging rijden werd ze rustig en eenmaal op de snelweg hoorde ik haar al snurken! Dat werd een rustige rit naar huis op een vrijwel lege snelweg.

Eenmaal thuis haar kort laten kennis maken met Doennja die heel enthousiast reageerde. Muki vond het spannend en zocht steun bij mij. Gauw in de bench gedaan wat ze niet leuk vond en kenbaar maakte met een hoog gepiep. Met een deken er over ging ze maar aan haar tuigje knabbelen. Tuigje uit en een staafje gegeven. Daar werd ze rustig van. De bench staat in de kamer waar ik slaap en Doennja ook is.

Vanmorgen Muki uit de bench. Ze kruipt al bijtend steeds tegen mij aan. Gaat even de kamer verkennen en komt dan bij mij terug. Doennja vindt ze nog steeds spannend. Die heeft hier ook haar draai in te vinden maar dringt zich verder niet op. 

De eerste plas werd al in de kamer gedaan. Muki in de bench gedaan om de boel op te kunnen ruimen want met haar om mijn benen kan ik niets. Meteen Doennja een plas laten doen terwijl Muki piept in de bench. Terwijl ik rustig op het bed zit te ontbijten piept Muki verder. Haar aandacht gegeven op het moment dat ze rustig was. Nu ligt ze te slapen.

Pfff, wel even wat anders dan toen we Doennja net in huis hadden die de bench niet uit durfde. Lijkt haast wel het tegenovergestelde.

We zijn heel blij met haar en ook met alle zorg(vuldigheid) vanuit A.C.E. Dikke duim voor jullie organisatie!


Hartelijke groeten, Wonieka


Geen opmerkingen:

Een reactie posten