vrijdag 13 november 2015

Opvang Baltimore

Voor Baltimore zijn we dringend op zoek naar opvang, of beter nog een adoptant.

Balti is een Catalaanse herder en als je de karakteromschrijvingen leest, klopt dit helemaal. Hij is heel intelligent, vriendelijk, ontzettend vrolijk en enorm trouw aan 'zijn baas'. Dit vertaalt zich ook naar het gedrag dat hij andere honden tolereert maar zo jaloers is als 'zijn baas' de andere hond(en) ook aandacht geeft. Hij wringt zich er dan tussen waardoor hij weer op de voorgrond staat. Baltimore gaat graag wandelen en wijkt dan geen meter. Catalaanse herders zijn van nature waaks, bij Balti is dit niet om zijn terrein te bewaken maar om 'zijn gezin' te beschermen. Balti is een schat van een hond, eentje uit de duizend. Diegene die hem als hond heeft, krijgt oneindig veel liefde en vriendschap. Hij verdient nu echt een thuis waar hij volledig tot zijn recht komt : d.w.z. waar hij weinig alleen moet zijn, waar hij veel leuke wandelingen kan maken met zijn nieuwe baasjes die hij zo graag ziet...
Balti is een fijne gezinshond, hij is goed met kinderen, wandelt zonder problemen los daar waar het toegelaten is, gaat graag mee met de auto, trekt niet aan de leiband, is geen onnodige blaffer en graaft niet in de tuin.Je kan hem uren mee op wandeling nemen of uren met hem op een terrasje zitten, hij vindt het allemaal prima! smile-emoticon Hij lijkt wel een ideale hond uit een catalogus!
Enige nadeel is dat Balti echt niet met katten overweg kan en dat hij niet graag de aandacht deelt met een andere hond en daarom best alleen geplaatst wordt.
Hij kan wel degelijk met andere honden, enkel in huis kan hij jaloers reageren als een andere hond aandacht krijgt.
In het voormalig opvanggezin werd hij dan met de stem gecorrigeerd en vormde dit geen problemen.
Omdat Baltimore voor zijn baasje door een vuur wil gaan, moet je hem van begin af aan duidelijk afgrenzen zodat
je boven hem staat. Zodat hij niet de neiging heeft om de situatie over te nemen en je te gaan beschermen.
Zodra dit duidelijk is heb je een hond uit de 1000!
Hij kan niet naar zijn voormalig opvanggezin terug omdat het daar met 1 hond totaal niet klikte.
Wie kan ons helpen aub?
Voor informatie kunt u contact opnemen met:
nacontrole@ace-charity.org




Geen opmerkingen:

Een reactie posten