maandag 14 september 2015

Sergio

Ik laat jullie even weten hoe het gaat met Sergio.
Het is een ontzettend leuk hondje met een verslaving aan eten en knuffelen. We zouden hem de hele dag mogen aaien, zijn oogjes vallen dan langzaam dicht en hij geniet zichtbaar, zo lief. Als je je hand even stil houdt kijkt hij op en schuift zijn kleine koppie onder je hand, ja, het is me er eentje...
Het is te merken dat hij veel heeft meegemaakt, helaas is hij daardoor wat beschadigd maar daar kunnen wij prima mee uit de voeten. We hebben eerder zo'n hondje gehad, soms compleet onbereikbaar. Met duidelijkheid en veel geduld gaat het al veel beter, we hebben hem nu ± 3 maanden, kort nog maar en hij is al zo gegroeid in zijn persoonlijkheid. Hij had helemaal geen fundering meer, schoot echt alle kanten op! Nana, ons andere spaanse hondje corrigeert hem af en toe als hij het, volgens haar, echt te bont maakt. Zij is een oudere en eerlijke dame, ze kunnen erg goed met elkaar overweg. Zij is duidelijk de baas en dat is helemaal oke.

In juli zijn we 2 weken met z'n vieren op vakantie geweest naar Luxemburg, in ons campertje. We waren bang dat het een beetje snel voor Sergio zou zijn, nog maar zo kort bij ons en dan al die prikkels (want Sergio is snel overprikkeld!) door al die nieuwe ervaringen. Maar het is juist erg goed voor hem geweest, wij waren de constante factor en hij vertrouwde steeds meer dat het veilig was, in welke situatie dan ook. De binding met ons is veel sterker geworden en dat is heel fijn, niet alleen voor hem maar ook voor ons.
Wat een verschil, 2 weken bij ons op bed en geen seconde zonder ons, met waar hij vandaan kwam, het dodingsstation!

We denken dat het verleden Sergio altijd enigszins zal blijven tekenen, hij zal altijd wat nerveus blijven (in huis en in mijn winkel trouwens helemaal niet, daar is hij de rust zelve, gelukkig) maar er valt nog wat te leren. Hij is nog maar zo kort bij ons en we zijn al enorm trots op hem. Het is echt een schat en, nu al, van onschatbare waarde voor ons.
Door zijn gebreken heeft hij extra aandacht nodig, we zijn zo blij dat hij bij ons is terecht gekomen want wij kunnen hem dat geven.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten