woensdag 12 augustus 2015

Weer een weg, wel moppie in huis...

Het is natuurlijk niet eenvoudig als je nu platte neuzen in huis hebt bij deze extreem hoge temperaturen! Ze zijn zo oververhit en het is een grote zorg om hen door deze hitte heen te loodsen! 
De voorbije maand heb ik met mijn platsmoel-lieverds geen enkele nacht kunnen doorslapen! Ze moeten verzorgd en afgekoeld worden. De hitte is voor deze lieverds een nachtmerrie!
 
Zo was ik op de luchthaven, waar wel es meer mensen me opwachten om een hondje te dumpen en brachten ze me Monneke, een mopje van een jaar of 7, maar wat was ie in slechte staat: hij ademde heel zwaar en kreeg tegelijk een hitte-aanval, waarbij we met spoed naar een benzinestation gereden zijn en daar met pakken gekocht ijs zijn leven konden redden. De arme stakkerd kon niet lopen, niet staan, waggelde maar 
om dan als een blok open op zijn 4 pootjes te vallen! Het duurde even voor ik hem weer op de rit had, echt hartverscheurend.

Ons Monneke is bijna blind, heeft verwaarloosde oogjes, die we gaan proberen weer een beetje goed te krijgen. Verder is hij een brave en heeft hij zoals alle moppies een vrolijk karakter. Hij is zo dik dat ie nauwelijks kan lopen. Zijn ademhaling is zorgwekkend. Kortom, zijn hele gestel is niet in orde!
Dan maar weggooien, he, zo gaat dat!

Monneke is nu bij ons. We geven hem de beste zorgen en hopen dat er toch ergens iemand voor hem is die hem weer wil helpen gelukkig te worden. Zijn open en dankbaar karakter is het mooist hij een mens bieden kan…





Geen opmerkingen:

Een reactie posten