zaterdag 15 augustus 2015

Leia ( voorheen Linnea)

Ongeveer 4 maanden geleden kwam Leia ( voorheen Linnea) in ons leven.

Wij hadden al een hond, namelijk Amber de ierse setter, die op een noodlottige dag een keer alleen in huis was. Toen wij op de middag terug thuiskwamen gedroeg zij zich vreemd en kwamen wij erachter dat iemand had geprobeerd in te breken! gelukkig is niemand binnen gekomen maar amber was hiervan zo geschrokken, dat ze de gehele feestmaand totaal van slag was geweest en heel ziek. Ook had ze verlatingsangst gekregen. De dierenartsen wisten ook niet wat ze eraan konden doen en vonden dat wij haar antidepressiva and diazepam moesten geven.

Dit vonden wij maar niets en wij hebben besloten de gok te wagen en in het nieuwe jaar naar een hondje te kijken die haar misschien een beetje kan helpen. Wij wilden al jarenlang ook een Engelse setter maar die zijn lastig te vinden en best duur in Nederland. Toen wij eens goed rondkeken op marktplaats zagen we haar: Linnea. We hadden in het verleden al eerder een engelse setter gezien op de website van ACe maar we waren toen net te laat, dus we namen deze keer metteen contact op want wij wilden Linnea heel graag hebben.

Ongeveer 2 maanden later mochten wij haar eindelijk ophalen en na 4 maanden is dit nu het resultaat:

In het begin konden we wel merken dat onze Ierse setter amber ( de hond die we al hadden) niet goed wist wat ze met haar aan moest. We wisten niet zeker of het goed zou gaan en of leia dit kon verhelpen. echter nu kunnen ze al niet goed meer zonder elkaar en zijn het hechte vriendinnen geworden en heeft amber er geen probleem meer mee als zij alleen thuis moet zijn samen met leia.

We zijn ook erg blij dat leia goed sliep in de nacht en dat ze zo lief is tegen iedereen en zindelijk is. helaas is het wel zo dat ze zo enorm graag wil knuffelen met iedereen, dat ze amber vaak wegduwt. Ze is vooral erg dol op mij ( de dochter) en ik krijg nauwelijks de kans om amber te aaien of leia komt er helemaal tussen gekropen om amber weg te duwen. dit vinden we soms wel wat vervelend maar wanneer we haar dan wat negeren loopt ze weg en dan is het weer oké.

Ze trok ook enorm aan de lijn tijdens het wandelen. Gelukkig hebben wij dit verholpen door een tuigje te kopen en dit gaat nu prima. 

We vinden het erg leuk om haar te zien rennen waar ze erg dol op is. we durven haar alleen op bepaalde plekken los te laten want ze is zo enorm snel met rennen dat we bang zijn om haar kwijt te raken. Gelukkig luistert ze wel als we haar roepen. behalve als ze vogels ziet...want op jagen is ze nog steeds ontzetten gek.

We merkten ook dat het leek alsof ze niet goed kon zien. ze heeft een licht blauwe waas in haar ogen en als je een koekje dicht bij haar gooit dan ziet ze dit niet altijd. ook heeft ze nog nooit een bal gevangen ( ze houd sowieso niet zo van balletjes volgens mij) de dierenarts zei dat ze inderdaad een lichte vorm van staar heeft. Ik denk dat ze bijziend is want ze ziet wel elke vogel die enigszins bij haar in de buurt komt.

wij erg blij met Leia en opgelucht dat ze eindelijk een goed leven kan hebben. wij zullen haar echt nooit weg doen en ze hoort helemaal bij onze famillie. En wij zullen in de toekomst zeker nog een hondje gaan adopteren bij ACE!

Sorry voor het lange verhaal, maar ik wilde het graag delen. Een positief verhaal is ook weleens fijn voor de site lijkt mij.

Met vriendelijke groet,

Marlon & Jeanny









Geen opmerkingen:

Een reactie posten