woensdag 12 augustus 2015

Een moeder die vocht voor haar pupjes: Arrabelle.

Het is een verstikkende zomer: 40 graden en meer, zowel aan de kust als in het binnenland hier in Mijas, in  
Sevilla en Cordoba gaan we naar de 50 graden! Het is onwaarschijnlijk en bovenal ondraaglijk.
Een alarmerende telefoon bracht ons op de hoogte dat er al enkele dagen een zwangere mastin ronddoolde aan de rand van een poligono in Alhaurin. Ze was hoogzwanger.
We probeerden haar te vangen, maar plots was ze nergens meer te zien, wat wilde zeggen dat ze bevallen was. Ergens in deze hitte, maar waar? Een grote zoektocht werd ingezet, echter zonder resultaat, tot enkele dagen later het moedertje uitgeput aan de kant van de weg lag. Ze was gedeshydrateerd en zwak. We wilden haar meenemen, maar ze verzette zich in alle bochten omdat ze natuurlijk ergens pupjes had, maar eigenaardig genoeg wilde ze ons ook niet laten gaan. Het leek of ze wilde dat we haar volgden, wat we ook deden. Ongelooflijk maar waar: ze bracht ons midden in de struiken tussen het hoge gras naar haar pupjes en keek ons met die grote droeve ogen aan, alsof ze zeggen wou: help me a.u.b.? Ja, daar lagen haar pupjes, in een diepe kuil gegraven, waar geen mens hen ooit zou kunnen vinden. Helaas waren 3 van de 4 pupjes al overleden in hun nestje, eentje leefde nog. Dat ene pupje heeft nu de beste zorgen en wordt met de fles grootgebracht. De andere pupjes hebben we,  in het gezelschap van de mama, weggedaan. Zij leek alles goed te volgen en begreep wat er gebeurde, van a tot z… Toen haar pupjes in onze handen waren, ging ze spontaan mee en zijn we meteen naar de kliniek gereden, waar bleek dat ze een baarmoederontsteking had en ze met spoed geopereerd werd.
Van karakter is het alweer een bijzondere hond, lief en zo attent, begrijpelijk en dankbaar. Wat een goede ziel! Laten we hopen dat haar enige kleintje het halen mag. Het zou haar zoveel geluk brengen, de arme mama, die in deze hitte zo probeerde haar pupjes te redden. Dit kan helaas niemand trotseren en zonder verzorging of water heb je als dier al helemaal geen kans…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten