woensdag 22 juli 2015

Tjill 9399

24 maart 2015 was het eindelijk zover, we konden Tjill ophalen van Rotterdam.

Je maakt je een voorstelling van een hondje, je weet de maten en gewicht van het diertje dat je geadopteerd hebt maar als je ze dan uit die grote reis bench ziet komen dan zijn ze toch kleiner dan je verwachte. Klein en teer. Wat een scheetje en je gemoed schiet vol. Hoe kunnen ze...de schoften...

Tjill is nu ruim 4 maanden bij ons en ze doet het heel erg goed. Ze heeft haar grote broer Frankie (onze spaanse boeren fox die we 2 jaar geleden uit dierenopvang Koningen in Balkbrug adopteerden) aardig onder controlle. Ze spelen, ravotten, maken een hoop herrie, doen soms (zo lijkt het) lelijk tegen elkaar en geven elkaar likjes.
Tjill kijkt hoe Frankie dingen doet en blaft graag met hem mee als ze denkt dat het nodig is.
Op de gehoorzaamheids training doet ze het echt heel erg goed en iedereen vind haar geweldig. Ze doet echt alles voor een snoepje of iets anders lekkers. Maar thuis vindt ze het niet zo belangrijk om te luisteren als er geen snoepje of koekje tegenover staat.
Het aller fijnste vind ze het bij je op schoot zitten of naast je, vooral dicht tegen je aan, haar koppie op je benen. Op bed, vlak voor het slapen gaan of vlak voor het opstaan. Als ze maar bij je in de buurt kan zijn.
Als er vrienden langs komen die al een paar keer geweest zijn dan kruipt ze ook daar bij op schoot.
Ook kan ze samen met Frankie een paar uurtjes alleen zijn. Dit hebben we langsaam opgebouwd en ze doet het heel erg goed.
Op onze volkstuin hebben ze het ook erg naar hun zin. Als ze een bot krijgen dan heeft Tjill deze zo opgekauwd terwijl Frankie hem begraaft, Tjill spoort het op en gaat er dan mee vandoor. Frankie pakt het dan weer af en gaat dan heen en weer lopen om hem weer elders te begraven. Dit herhaald zich meerdere keren en is echt een komisch gezicht. Dan rennen ze rondjes om het huisje en maken dan lekker veel herrie samen.

Tjill heeft een hele boel geleerd, wat mag en niet mag. Ze is soms stout maar ook erg lief, een klein gezellige dondersteen die iedereen voor zich weet te winnen.

Op de site stond bij de beschrijving over haar geschreven dat ze zo vlug is als water. Nou en vlug is ze met alles. Zeker weten.

De eerste foto komt van de site van ACE en de andere foto's zijn thuis of op ons volkstuintje gemaakt.

Heel veel succes met het goede werk wat jullie verrichten.
Ik hoop dat jullie nog heel veel hondjes redden en een goed huisje met een gouden mand voor ze weten te vinden.
Vriendelijke groet

Lia










Geen opmerkingen:

Een reactie posten