donderdag 9 juli 2015

Jody

Lieve allemaal,
Ik wil even laten weten dat het onwijs goed gaat met mijn lieve meisje Jody. De meesten van jullie kennen haar wel als het bange achtergrond hondje van ACE.
Ze is zich helemaal aan het ontpoppen tot een vrolijke hond! Haar angst zit er uiteraard nog wel heel erg in bij vreemden en ook mijn broertje en zusje kunnen nog niet altijd wat met haar doen. Maar de beginselen zijn ook daar! 
29 mei 2015 is zij met mij mee terug naar huis gevlogen nadat we 4 geweldige weerziensdagen hebben gehad in Spanje. Om iets over 12 uur ´s nachts landde het vliegtuig waardoor Jody na 3 jaar in Spanje gezeten te hebben, voor het eerst voet op Nederlandse bodem zette.
Danilos (mijn andere ACE hondje en tevens haar oude kennelgenootje van 3 jaar geleden) was mee naar Schiphol om ons op te komen halen. Dit weerzien was zooo bijzonder! Een hond snuffelt meestal aan elkaar als ze elkaar voor het eerst zien en kennis gaan maken. Danilos en Jody hebben elkaar geen enkele keer besnuffelt maar liepen direct naar elkaar toe om vervolgens naast elkaar geplakt over het vliegveld naar de auto te lopen. De auto rit ging ook super goed! Ze heeft uiteindelijk lekker op mijn schoot liggen slapen.
Bij thuiskomst heeft ze het hele huis al gelijk verkend en ook haar eerste nacht ging onwijs goed. De kennismaking met de andere gezinsleden gingen ook super. Wel wat angstig, maar ze ging wel bij ze snuffelen.
De dag erna heeft ze helemaal niks gedaan, geen plasje en geen poepje. Ook die nacht was haar bench gewoon netjes droog (zaterdag). De zondag heeft zij bij het uitlaten in de ochtend voor het eerst haar plasje en poepje netjes buiten gedaan. De enige keren dat ze nu binnen wat doet is als zij het buiten te druk vindt met auto’s. Dit vindt zij nog steeds wel heel erg spannend.
Nu een maand later heeft zij al heel veel bereikt en begint ze ook regelmatig haar streken te krijgen. Af en toe wat spelen, de andere honden uitdagen om te spelen! Ook kruipt ze lekker bij ons op de bank om lekker te knuffelen en komt ze uit zichzelf naar iedereen toe om lekker te knuffelen.
3 jaar geleden ben ik van 14 april t/m 30 juni 2012 voor 3 maanden op stage geweest in Spanje. Hier heb ik haar leren kennen, samen met Danilos. Hier heb ik in de eerste week haar vertrouwen al weten te winnen en hebben wij samen 3 fantastische maanden gehad. Na een weerzien van 2,5 jaar op 18 januari was de herkenning van haar naar mij er nog.. Dat terwijl zij naar vreemden heel schuw weg en daarvoor wegrende. Dit was zo bijzonder! Danilos is na mijn stage met mij mee naar huis gevlogen. Ik ben zo blij dat ik Jody eindelijk na 3 jaar heb mogen toevoegen aan mijn thuis. Het doet me zoveel goeds haar eindelijk lekker bij mij te hebben! En haar ook elke dag te zien open bloeien van bange hond, naar een hele vrolijke speelse hond!
Bijgevoegd heb ik nog wat foto’s van haar in Spanje, de aankomst en thuis.
Heel veel liefs,
Kim en een pootje van Danilos en Jody











2 opmerkingen:

  1. Super leuk dat het zo goed gaat met Jody. Hopelijk komt Sol ook binnenkort in zo'n gouden mandje terecht. Groetjes Fabiola

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kim van der Laan, oud-stagiaire 20129 juli 2015 om 20:35

      Hopelijk krijgt Michelle haar ouders zover dat haar vriendinnetje Sol bij haar mag komen wonen... Zou echt super zijn! Dan heeft ze ook haar gouden mand gevonden!

      Verwijderen