zaterdag 11 juli 2015

Jef, gewoon geen woorden voor...

Hij werd ons gebracht door een man, die er niet voor kon zorgen. De hond was van een vriend van een vriend van hem - en die vriend, van gezocht naar gezocht verhaal!
Ze hadden hem te koop aangeboden in zovele kranten, maar niemand wilde hem kopen en of we hem wilden nemen of ze zouden hem afmaken, want het was wel genoeg geweest met die hond! 
Geen enkel asiel wilde hem binnennemen. Geen mens wilde hem. Aan zijn hand stond Jeff, de troosteloze onverschillige ogen lieten je meteen aanvoelen wat er hier aan de hand was. Jef was in pijn. Jef was ziek en zwaar verwaarloosd en nadat we hem enkele uren binnenhadden, bleek ie ook zwaar geslagen.
De dokter fronste zwaar zijn wenkbrauwen: erg, heel erg, zei ie...
Ondertussen zijn we aan zijn herstel en aan een andere wending van zijn leven begonnen. Hij heeft HD en is op zijn rug geslagen, heeft hiervan littekens. Zijn ogen stralen alleen maar verdriet en pijn uit.
We zullen hem geven wat we kunnen. De traumatoloog heeft hem nu gezien en eerst moet ie de zware ontstekingen van de verwaarlozing en mishandeling te boven komen, daarna, daarna de rest ...

Jef is een zeer zwaar mishandeld geval, helaas eentje meer in de lange rij van onze hondjes die in onze handen komen...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten